søndag den 1. oktober 2017

Kultur på Vestegnen

Her er ugens indlæg fra Lokalavisen - online her - eller læs med i dette indlæg:

Nogle gange bliver jeg helt forbavset over, hvor meget Vestegnen har at byde på. Især når det kommer til kulturområdet. Det er nærmest som om, at tiden efter sommerferien har været en lang serie af kulturarrangementer. Der har været festivaler, byfest, kulturnætter og kulturuge - og det er ikke slut endnu. Ja, det har næsten været hver uge, at der har været kulturelle arrangementer i de forskellige byer på Vestegnen.

Dem der siger, at de bor i København på grund af det store tilbud af kulturarrangementer har åbenlyst aldrig oplevet kulturtilbuddet i det tidlige efterår på Vestegnen. Det er utroligt så meget som vores område kan præstere. Og der er virkelig noget for enhver smag. Der er koncerter, udstillinger, kunstprojekter og et motionsløb med fokus på kunst. Der er teater, film og bogoplæsninger. Ung som gammel kan deltage. Her kan alle mødes og have det rart sammen. For man mødes jo netop om noget, som man gerne vil deltage i. F.eks. sluttede Vestegnens Kulturuge for et par uger siden. Jeg tror uden at lyve, at programmet var lige så varieret, som man ser i de helt store byer i Danmark.

Jeg så i programmet for Vestegnens Kulturuge, at en af aktiviteterne var fællesspisning. Det synes jeg bare, er en super god idé. Det er ofte noget, der bruges i forbindelse med projekter om ensomhed. Men det kan sagtens bruges til at slå to fluer med et smæk. Fællesspisning kan både dæmme op for ensomhed og skabe et kulturmøde. Fællesspisning er et af de tiltag, som jeg håber, der vil blive mere af på Vestegnen.

Det er dejligt at se så meget opbakning til at bevare Vestegnen som et kulturelt område. Det er vigtigt, at vi har disse begivenheder her. For det hjælper med at ryste os sammen og sørge for et fællesskab på tværs af alder og etnicitet.

Det fantastiske er også, at rigtig mange af arrangementerne er gratis for os at deltage i. Vi har nærmest ingen undskyldning for ikke at deltage i en eller anden form for kulturarrangement. På trods af det, så har jeg været »uheldig«. Jeg har nemlig ikke haft mulighed for at deltage i så mange kulturarrangementer, som jeg gerne ville. Men så er det heldigt, at der er mange flere muligheder for kultur på Vestegnen her i det kommende efterår. Så mon ikke det lykkes at få deltaget i et par gode kulturarrangementer eller to?!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...