torsdag den 19. oktober 2017

Jeg har aldrig været fattig

I sidste uge var dette indlæg i Lokalavisen. Du kan se det online her. Eller læse videre...
I virkeligheden så ved jeg ikke noget om at være fattig. Jeg har prøvet flere gange at have lav kassebeholdning. Jeg har prøvet at have overtræk og jeg har prøvet at have meget lidt penge at rutte med. Jeg har dog aldrig prøvet at være fattig. Sådan helt trængt, så jeg ikke havde flere penge til de almindelige nødvendigheder såsom mad - måned efter måned.
Det må være så hårdt og stressende at vide allerede midt på måneden, at der ikke vil være nok penge til helt basale ting. F.eks. mad, rejsekort, medicin eller tøj. Jeg kan på ingen måde sætte mig ind i, hvordan det er.

Noget som jeg dog kan gøre, er at hjælpe hvor det er muligt. Jeg er medlem af flere forskellige grupper, som prøver at hjælpe i det små. Som prøver at hjælpe de familier, der er trængte. Der er nemlig en voksende gruppe, som virkelig har behov for hjælp. De findes også her på Vestegnen.

Det er mange andre gode initiativer, der er sat i værk. F.eks. er der etableret en lokal byttebørs. Her kan man som ganske almindelig borger sætte mad i form af dåser og tørvarer på en reol. Herfra kan de hentes af dem, der har svært ved at få midlerne til at slå til.

Der er faktisk mange andre ting, som der kan gøres. Man kan forære ting og tøj væk til andre, der har mere brug for det. Det kunne være møbler, legetøj eller cykler. Bare det er ting, som godt kan bruges igen, når vi andre skifter ud. Personligt er jeg af den type, som sætter mine brugbare ting ned i storskraldsgården under genbrugsskiltet. Tøj giver jeg ofte videre til andre, da det typisk ikke fejler noget (andet end at det er blevet for småt til mig).

Jeg er også rigtig glad for, at bl.a. vores lokale bager giver overskudsbrød væk til folk, der ikke har så meget at gøre godt med. Brød, som måske bare var blevet smidt ud eller givet væk, bliver nu formidlet videre til dem, der har brug for det i vores lokalområde.

Der er ikke brug for, at vi deler meget. Der er brug for, at vi deler det vi kan og selv har overskud til. At vi støtter op om de mange gode tiltag, som en række frivillige står for. Det er ikke nemt, at være fattig og det tror jeg, de fleste kan sætte sig ind i.4 kommentarer:

 1. jeg har været fattig men ikke så fattig at jeg ikke havde mad til min regniger og mad men så sluttede det også der ... jeg har nogle år søgt julehjælp og været meget glad for at jeg var heldig for den hjælpe jeg fik ... jeg har giver meget af mine børns tøj og legetøj væk til dem der kunne bruge dette og jeg hjælper hvor jeg kan for ja der er nogle der har brug for hjælp :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - Tak for din kommentar :-) jeg synes også, der er en glæde ved at give ting væk til andre, der kan bruge det. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg har altid selv, som du skriver ikke oplevet at være fattig, men pengene har været små, så derfor nu hvor jeg selv har, så kan jeg godt li selv at give videre, når jeg nu har det overskud. Jeg har netop meldt mig ind i en af de grupper fordi du var i den og den blev foreslået og har også givet noget videre allerede, det er dejligt jeg kan få ryddet ud og give videre til nogen der mangler. Ville ønske mange flere deltog i så noget, for vi der har, har vitterligt meget (lort) liggende som snildt kunne gives videre til folk der kan bruge tingene, som man ikke selv længere bruger. Dejligt med fokus på det! Mere af det <3

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rijah - ja, det er faktisk meget dejligt selv at få ryddet ud og så give det til andre, der har brug for hjælp. Jeg håber også, at der kommer mere fokus på dette. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...