mandag den 23. oktober 2017

Penge til hjemløse

Jeg giver penge til hjemløse/tiggere i s-toget. Det har jeg ikke altid gjort. Egentlig ville jeg helst give dem en madpakke. Eller nogle cigaretter. 

Jeg er begyndt at give penge, efter jeg så en udsendelse på DR om hjemløse. Det ramte mig ret meget. Der er ofte store personlige overvindelser, før den hjemløse begynder at tigge offentligt.

Jeg giver dog kun til nogle. Dem der ser ud på en bestemt måde. Jeg har ikke lyst til at give penge til dem, der er døddrukne, aggressive eller som ikke kan tale dansk. Det er heller ikke altid, at jeg har nogle mønter på mig. 
Jeg køber ofte Hus Forbi - nogle gange uden at tage bladet med. I sidste uge tog jeg bladet med hjem og læste lidt i det. 

2 kommentarer:

 1. Vi har ikke tiggere i vores områder - eller jeg har i hvert fald ikke set dem. Det er nok mere et storbys-fænomen, som vi ikke har.
  Vi køber til gengæld altid Hus Forbi og giver fast 100 kr. for det - både manden og jeg, hvilket ofte betyder, at vi har to af hver udgave. Hvis jeg ser sælgerne uden for et supermarked, kan jeg også godt finde på at tilbyde en kop varm kaffe i vinter halvåret. Der skal så lidt til nogen gange...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - det er oftest i indre by eller s-toget, men der kan godt være én på den lokale station - især Hus Forbi sælgere. Fedt at I køber. Jeg er ikke altid på farten og får dem købt. Der er nemlig ikke sælgere ved vores dagligvarebutikker. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...