tirsdag den 24. januar 2017

Sidste uge i lokalavisen

Sidste uges lokalavis var med et indlæg fra min side om sundhed... Eller - det stak lidt af og blev til noget med de mange 'fristelser' i lokalområdet. Her kommer det:

Mange mennesker har fokus på sundhed her i januar. Træning og sund mad er i højsædet og motionscentrene er fyldt med håbefulde besøgende, der alle træner for et sundere liv i 2017. Det er jo slet ikke en dårlig ting, sådan at gå i gang med nogle gode vaner i januar. Hvis de altså bare holder nogenlunde ved, indtil vi rammer nytår næste gang.
Personligt har jeg valgt, at jeg ikke skal træne i januar... Eller det skal ikke være sådan, at jeg begynder på noget ny træning i januar. Jeg vil fortsætte med det træning, jeg havde i efteråret, dvs. cross-fit og yoga. Det er jeg glad for og det passer ind i mit program (og min formåen og lyst).
Der er dog sket noget nyt for mig her i januar. Jeg har taget en beslutning. Jeg har nemlig valgt at drosle ned på café-besøgene. Jeg har i løbet af efteråret fået et alt for stort udvalg af café-kaffe på Vestegnen. Det er jo i sig selv meget dejligt, men det har nu gået en del ud over både mit pengeforbrug og mit kalorieindtag.
Jeg har dog indtil videre her i januar ikke været særlig afholdende. Jeg har drukket café-kaffe (dog nogle lavet af minimælk, i stedet for sødmælk). Samtidig har jeg et par gange bestilt te i stedet for kaffe. Jeg har også skåret ned på forbruget og lavet noget af kaffen hjemme. Det er bare som om, at der er fristelser rigtig mange steder nu. Og hold nu op hvor de altså frister mig. Engang var kaffebarer noget virkelig eksotisk på Vestegnen. Helt på linje med f.eks. indisk take-away. Jeg husker, at det for nogle år siden var en meget speciel oplevelse at være i London. Her kunne man nemlig ringe efter indisk take-away, som blev bragt helt til døren. Nu er det dælme også en mulighed her på Vestegnen! Og det er endda af god kvalitet og fint leveret.
Grænserne rykker sig og efterhånden kan man få alt mellem himmel og jord. Selv herude på Vestegnen. Vi står ikke tilbage, når det kommer til nye tilbud. Netop vores befolkningssammensætning gør det muligt, at flere forskellige tilbud skyder op og man kan faktisk få et godt og bredt tilbud af både mad og drikke. Så det er kun ens egen begrænsning - eller måske vægten eller økonomien - der skal holde én tilbage fra at benytte de gode muligheder på Vestegnen.


12 kommentarer:

 1. HI hi jeg får lyst til indisk take away. .. og der intet her, ikke engang et sted selv at hente...
  god ide at fortsætte med det der virker

  SvarSlet
  Svar
  1. @Min servicehund - ellers må du i gang med gryder og krydderier ;-) kh .Birgitte

   Slet
 2. åh, jeg savner mine indiske take aways bragt til døren, som i London. Vi har en indisk her i byen men den er ikke særlig god:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - det forstår jeg godt. Jeg blev også helt overvældet over hvor godt det var her. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Lavede skam noget delvis indisk til min mor og mig for 14 dage siden.... har en hele kogebog om det, men ja Du har ret. Der bare noget ved at få det ude i byen....

   Slet
  3. @Min Servicehund - det lyder eller dejligt med hjemmelavet. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Du får mig helt at savne at gå på café - føles som evigheder siden! Giver du en kop kaffe hvis jeg kommer forbi? ;) (No worries, har ikke vejene forbi Vestegnen, selv om det nu kunnet være rigtig hyggeligt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - jeg giver med glæde en kop kaffe, hvis du kommer denne vej! Og det er helt seriøst ;-) kh. Birgitte

   Slet
 4. Det er også evigheder siden, at jeg har været på cafe. Men lidt har også ret, altså udskiftning af mælken i kaffen osv.
  kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg er på café ca. hver uge (men prøver at skære ned). Det er så hyggeligt jo. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Haha, åh, jeg ville ønske jeg var uimodtagelig overfor den slags fristelser, men jeg er tydeligvis uden rygrad. Men jeg hygger mig så meget med at gå ud, at jeg slet ikke behøver at retfærdigøre det - jeg er livsnyder og så tager jeg både kalorier og kroner med, det er det hele værd :D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. @A - jeg er også uden rygrad, men prøver virkelig at gøre lidt. Jeg er total livsnyder, men der må også være en grænse for galskaben ;-) kh .Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...