torsdag den 17. november 2016

Når man tømmer køleskabet

Det er ingen hemmelighed, at jeg hader madspild. Så her er hvad en rynken peberfrugt, nogle champignon, nogle tomater og en rest pikantost blev til tirsdag aften. 
Opskriften på sådan en omgang tømt køleskab er nogenlunde sådan her:

1 løg, fintsnittet
2 fed hvidløg, fintsnittet
1 lille chili, finthakket
1 rød peberfrugt, fintsnittet
5 champignon, fintsnittet
1 stykke chorizo-pølse, ca. 15 cm, i tern
4 blommetomater, i tern
6 cherrytomater, halveret
75 g. pikantost
Basilikum, paprika, oregano, salt, peber, balsamico, tomatpuré, vand, olivenolie
Revet parmesan
Spaghetti, ca. 350 g.

Kog spaghetti. Jeg havde to forskellige rester, som røg i gryden samtidig. Når spaghettien er kogt, så hæld den i en si/dørslag og overhæld med koldt vand. Brug samme gryde som du lige har kogt spaghetti i (og spar lidt på opvasken). Svits hvidløg og løg i olivenolie. Tilsæt pølse og chili og svits ca. 5 min. Tilsæt peberfrugt og champignon - og ca. 1 spsk. balsamico (hvis du har det). Efter ca. 5 min. så tilsætter du tomaterne, lidt vand, noget tomatpuré eller evt. ketchup, salt og peber, paprika og oregano (jeg brugte tørret). Lad sovsen koge lidt ind og smag til med krydderier, evt. lidt sukker. Sænk varmen og rør pikantost og frisk basilikum i retten. Når osten er smeltet ind i sovsen, tilsættes spaghettien og retten varmes igennem. Serveres med revet parmesan.

I virkeligheden så fungerer denne ret med alt slags grønt. Du kan også bruge en rest pasta skruer eller lign. Krydderierne kan være lige det du har - eller godt kan lide. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

6 kommentarer:

 1. Mmm... udfra opskriften kan jeg fornemme, at det blev en ret der smagte af meget. Det er sjovt med grøntsager, da de ofte smager bedre, når de begynder at se lidt træls ud. De smager af mere. Jeg er også god til at bruge, det vi har hjemme. Det er ikke så sjældent drengene siger, der intet er i køleskabet, men indtil videre er det altid lykkes mig at svitse et eller andet sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - ja, det er rigtig nok med de grøntsager. Og hvis alt andet glipper, så kan de bruges som 'fyld' i en tomatsuppe ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg elsker vores resten dag en gang om ugen eller når vi har lad-os-hvad-der-i-køleskabet. Ser lækkert ud, din ret:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - sådan nogle dage har vi også. Ofte er det dog en rest fra fryseren, der er taget op og varmet. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Vi holder også altid restedag, nogle gange kalder vi det bare buffet, og sætter alle rester på bordet. Lyder som en god ret til rester.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - vi kalder det også buffet nogle gange ;-) vi har altid mange rester i fryseren. Smider aldrig mad ud ;-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...