onsdag den 16. november 2016

Prinsesser på Vestegnen

Har I set programmet 'Prinsesser fra Blokken' på DR3Jeg streamede det forleden og jeg har læst en del kommentarer, især på de sociale medier, om programmet.

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal mene om det. Det er egentlig et meget fint program, der på en god måde rummer og rammer pigerne ind. Det er ikke reality og den knap så pæne bagside af nogle ting, kommer også frem i programmet. Det er i mine øjne meget modigt, at pigerne står frem - og står ved sig selv og deres kunstige negle og botox. 

Eneste anke er, at det også puster en del til fordommene om Vestegnen og at nogle ser pigerne i programmet som helt stereotypt. Jeg skal dog alligevel se de andre afsnit, når de kommer. Jeg håber lidt, at vinklen i de andre afsnit måske bliver lidt bredere og mere nuanceret omkring vores område. 

16 kommentarer:

 1. Jeg har desværre ikke set programmet (set virkelig, virkelug lidt fjernsyn), men altså botox?! Er det ikke sådan noget, der er forbeholdt vores generation? Altså ikke, at jeg er hoppet med på bølgen, jeg er blot forvirret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - jeg så det på min DR app på min Ipad. Det varer kun 30 min., så det er nemt at overskue ;-) og ja, botox sgu. De vil gerne være perfekte, selv om det betyder kunstig. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Har ikke set det, men tænker at jeg må se det på DRs app. Tænkte det samme om fordommene omkring Vestegnen, som for nogle måske bliver bekræftet, men Vestegnen er heldigvis meget mere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - jeg så det også på deres app :-) og ja, heldigvis er vi meget mere, men alligevel er jeg lidt ked af, at det er det billede der bliver vist... selv om udsendelsen også er lidt dybere. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg har set programmet. Det pustede i den grad til mine fordomme. Og samtidig fik jeg vildt ondt af de her piger. Flere af dem understreger at de er, som de er, oftest på grund af deres barndom. Jeg skal helt bestemt se de næste afsnit afsnit.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Gitte - ja, det står vist ret klart, at de ikke har haft en helt almindelig opvækst. Jeg tænker også, at det er en lidt tidlig alder (16 år) at begynde med de der pigment-piller. Og så var der al det solarie de tog... altså, der mangler lidt en voksen ansvarlig i det billede. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Jeg har desværre heller ikke set det, får ikke set ret meget andet end nyheder pt.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg så det på Ipad og det varer kun 30 min. Så det var til at voerskue :-) kh. Birgitte

   Slet
 5. Har ikke set programmet. Lyder som et program manden og jeg så for mange år siden i England. Essex Girls. Essex er en kommune syd/vest for London. Som du siger er Vestegnen jo meget andet. Det samme er Essex.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - de er præcis Danmarks svar på Essex Girls. Jeg har venner i UK, som også boede i Essex og de pegede ofte de der piger ud for mig og forklarede hele begrebet. Kh. Birgitte

   Slet
 6. Heh ja jeg har også set det... eneste trøst jeg kunne finde var de kommer fra Brøndbyøster :D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rijah - de var vist lidt spredt ud over Vestegnen, men ja, én fra BØ. Og vi kender dem jo godt. Jeg ser dem nogle gange rundt omkring. Og helt ærligt, jeg tænker mit. Men tror ikke det er det nemmeste liv. Hatten af for dem for at stille sig op foran kamera. Kh. Birgitte

   Slet
 7. Jeg har ventet med at kommentere til jeg har fået streamet udsendelsen, og det har jeg sandelig nu! Slugte tre afsnit i weekenden. Måske har jeg lidt svært ved at se den enorme forskel på dette program og forgængerne, men det er i hvert fald medrivende! Jeg får et indblik i hvorfor nogle piger har de værdier, de nu engang har, forklaret med egne ord. Håber det er en trøst, at for en jyde som mig stempler det slet ikke Vestegnen. Jeg kan sagtens overskue, at egnen både rummer plastikproletarprinsesserne og en masse mennesker, der ser helt almindelige ud, går på arbejde og går op i familie og interesserer af forskellig art...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Betteskov- jeg har ikke set afsnit 3 endnu, men det når jeg nok i denne uge. Jeg synes helt ærligt at produceren har fanget et sjældent indblik i en lukket verden. Vel at mærke uden at det bliver reality tv. Grænsen er hårfint, men jeg synes det lykkes at give stemmen og fortællingen til pigerne, bla. ved at udelade (fordømmende) voice-over fortællingen. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Ja, det har du nok ret i. Programmet er i hvert fald ikke fordømmende, og det er så dejligt der ikke er voice-over. På den anden side leveres der nogle oplagte muligheder for, at seeren kan drage sine egne konklusioner. Et af mine favoritøjeblikke var, da et par af pigerne talte sammen og en af dem sagde noget med "det er jo ikke alle, der er som os"... Jeg skal helt sikkert se afsnit 4 også. Har du set "Drengene på kanten"? Jeg husker det program som havende nogle af de samme kvaliteter.

   Slet
  3. Nej, det har jeg ikke set... Kan det mon stadig streames fra DR? Mangler stadig at få set afsnit 3 og 4 af pigerne ;-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...