søndag den 19. april 2015

Stop for madspild og brug af rester

Det er søndag aften og kun min yngste søn og jeg er hjemme. Han har begravet sig i en bog og jeg har slået mig løs i køkkenet. 

Køleskabet bød på en del grøntsager, som godt kunne trænge til et kreativt påfund. Så madplanen for søndag blev skrottet og jeg gik i gang med at lave en grøntsags-/tomatsovs til noget pasta. Løg, hvidløg, rester af gulerødder, bladselleri, peberfrugt og tomat blev kogt med krydderier og blendet. Så vi nu har grundsovs til pizza, kødsovs, lasagne mv.Det der ikke røg i fryseren spiste vi med en pakke af de der nye Pastella pasta med grøntsager. Måske I har set dem i reklamerne? Det er der, jeg opdagede dem. Fik indkøbt en pakke med broccoli og ærter og helt ærligt, det smagte ret godt. Ikke helt som pasta, men med tomatsovs på var der næsten ingen forskel. 
Jeg fik også bikset noget brød sammen med de sidste tomater, pålægsskinke og revet ost. Gratineret i ovnen blev de faktisk helt gode. 
Jeg er stor tilhænger af at bruge madrester og hader madspild. En time i køkkenet og så var der fyldt op i fryseren og vi fik en god omgang aftensmad. Det er da ikke så galt, på sådan en søndag aften! 

6 kommentarer:

 1. Uha, det kunne vi virkelig godt lære noget af. Vi smider desværre alt for meget mad ud. Er blevet bedre til at bruge de ting vi har, men kunne helt sikkert godt blive meget bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Finurligt - altså, det kræver jo lidt tid og nogle tanker/kreativitet og i en presset hverdag kan det være svært. Synes dog det er godt givet ud! Jeg begyndte i det små med madplan, der tog højde for at f.eks. grøntsager kunne bruges i anden ret i samme uge osv. Og en reste-dag om ugen... den dag hvor programmet er mest presset. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Hvor lyder det fornuftigt - og lækkert!
  Vi smider heller ikke mad væk, men hvad vi ikke selv bruger i reste-retter, får enten høns eller katte:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - Dejligt at høre om andre, der er med på stop madspild :-) vi har ikke høns, men en ret stor fryser ;-) Kh. Birgitte

   Slet
 3. Madspil sucks, smider aldrig ud, så hellere fryse det, spise det samme nogle dage i træk eller lave tømkøler retter.
  Fik straks lyst til smeltet ost :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. @Anne - dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste. Jeg har oplevet at jo ældre man bliver (og jo flere penge man tjener), jo mindre går folk op i det der madspild. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...