tirsdag den 4. oktober 2016

Svenske Kanelbullar

Lige siden jeg læste en opskrift på kanelbullar ovre hos Malin, så har jeg været opsat på at prøve hendes opskrift. 

Her i går, på en højhellig mandag, fik jeg prøvet. Og helt ærligt: det var nemt - lige indtil jeg skulle skære. Så blev det lidt tricky. Jeg er ok tilfreds med resultatet og det bliver helt sikkert bedre næste gang. 

Jeg har både en kollega, der ikke spiser æg (hun er veganer) og en kollega, som ikke kan tåle kardemomme. Derfor er opskriften god, da mange traditionelle kanelsnegle er med både det ene eller det andet. 

Du kan se opskriften her. Jeg brugte lidt groft hvedemel sammen med almindelig hvedemel og så penslede jeg ikke med noget. Ellers har jeg fulgt opskriften. Jeg havde ikke det svenske sukker og var også løbet tør for perlesukker (som jeg havde tænkt som en fin erstatning), så de blev bare helt plain ovenpå. Til gengæld smagte de dejligt! 

18 kommentarer:

  1. Årh mums, hvor ser de lækre ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Fruen - de smagte også godt. Kh. Birgitte

      Slet
  2. Hvem der bare havde en kollega, der bagte kage. Mums!

    SvarSlet
    Svar
    1. @Emilie - ja, der er sjovt nok heller ikke andre i min afdeling, der bager 'bare fordi'... Men man må jo starte med sig selv ;-) kh. Birgitte

      Slet
  3. Jeg er ikke kanelfan men manden er så han vil nok prøve dem:o)Det er også ham der står for bagningen herhjemme:)i hvert fald af kager:)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Mette - jeg er sikker på, at ungerne ikke siger nej, hvis han bager dem ;-) kh. Birgitte

      Slet
  4. Svar
    1. @Dorte - de smagte også rigtig dejligt. Kh. Birgitte

      Slet
  5. Hold da op, Birgitte. Du gjorde det! Jeg har jo også luret rigtig meget på den opskrift - men puster det op til, at det er meget mere kompliceret end Malin får det til at se ud til. Men ... måske skal jeg alligevel prøve ... en dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. @Liv - det er ikke så svært - og du kan jo bare skære dem som almindelige 'danske' kanelsnegle. Prøv det! hahaha. Kh. Birgitte

      Slet
  6. De må prøves. ELSKER alt med kanel. Bortset fra tyggegummi...

    SvarSlet
    Svar
    1. @Cille - argh, kan man få tyggegummi med kanelsmag?!! det er nok heller ikke noget for mig. Men de her er gode og smager fantastisk. Kh. Birgitte

      Slet
  7. Heeey, you did it!! Og hvor er de bare blevet flotte! Hvis man pensler med æg, bliver de lidt mere gyldne, men det gør ikke noget for smagen. Dem der var her til krea-aften i sidste uge har også fået opskriften tilsendt, og de er nok lidt skeptiske da det syntes det så meget kompliceret ud. Men det er legende let, ikke? Jeg er sikker på at de vækkede stor begejstring blandt dine kollegaer!

    SvarSlet
    Svar
    1. @Malin - jo, mine kollegaer var meget begejstrede - og kæresten. Det er let, men lidt svært at få dem skåret pænt. Det bøvlede jeg lidt med. Tror jeg skal rulle dejen lidt mere stramt næste gang :-) kh. Birgitte

      Slet
  8. Bliver altså nødt til at prøve dem en dag.
    Hilsen Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. @Rikke - ja, de er meget lækre :-) kh. Birgitte

      Slet
  9. Mums! Rigtige dejlige billeder, der lige giver lyst til at gå i køkkenet (meget mere end bagedysten, faktisk)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Betteskov - du må prøve dem, de smager altså rigtig godt. Kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...