torsdag den 27. oktober 2016

Der er brug for alle

Ugens indlæg i lokalavisen handler om iværksættere, men også om, at der er brug for både dem og 'os andre' almindelige lønslaver... (kan også læses online her).


For nogle uger siden læste jeg her i avisen en artikel om tre unge mænd fra Vestegnen, der havde åbnet en restaurant på Østerbro. De havde taget springet og var blevet iværksættere. De var alle tre stolte af at komme fra Vestegnen, men havde også en kritik. Den gik på, at iværksættere ikke var nogle, der blev støttet. De mente ikke, at hele tankegangen omkring det at være iværksætter fandtes på Vestegnen.

Deres barndom havde været i familier, der havde roteret meget omkring et liv med 8 til 16 arbejde og hamsterhjulet, der fik hverdagen til at køre rundt. De mente, at mange ikke stilede mod at bryde det mønster de kendte hjemmefra og derfor selv »blev hængende« (både fysisk og mentalt).

Jeg synes på mange måder, de har ret. Dog er det ikke helt det billede, jeg ser f.eks. i min egen lille bydel for tiden. Her har et par iværksættere åbnet en cafe med hverdagsretter. Der er desuden åbnet en stofbutik, hvor ejeren har taget springet fra IT branchen til egen butik. Jeg synes ikke der mangler tiltag, men der mangler måske noget større fokus på iværksætter som en mulighed.

Dertil skal man jo huske, at der overvejende stadig er brug for folk, som er tilfredse med 8 til 16 arbejdet. Uden dem så kørte vores samfund slet ikke rundt. Der ville ikke komme håndværkere og bygge en restaurant op og der ville ikke være opvaskere. Vi ville ikke kunne få noget at spise i restauranten, hvis ikke chaufføren havde leveret mad og drikkevarer.

Dermed ikke sagt, at vi ikke har brug for iværksættere. Dem der godt vil tage skridtet med det, som de virkelig brænder for. Vi har brug for de gode ideer og folk, der tør føre dem ud i livet. Jeg skriver »tør«, fordi jeg er den type, der ikke tør. Jeg er typen, der har det godt med 8-16 arbejdet og med at blive boende på Vestegnen. Som godt gider tage en tørn i hamsterhjulet. Jeg - og mange andre - brænder nemlig for en god hverdag.

Måske er det, det sikre valg? Ja, men også det, der holder hjulene i gang og åbner op for muligheden for iværksættere. Der er brug for begge slags mennesker på Vestegnen. De mennesker, der har modet og energien til at starte noget op. Og dem, der gider tage en tur ind til Østerbro for at prøve at spise på en ny restaurant.PS.: Hvis man vil se lidt fra min weekend, så kan man tage et kig på denne artikel.


8 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig i, at der er brug for alle typer, lønmodtagere og selvstændige side om side, men jeg er nok også enig i, at det er lidt småbesværligt at springe ud i et liv som selvstændig og at det godt kan være en hæmsko for nogle. Som en (selvstændig) engang udtalte det, man skal kun blive selvstændig, hvis man ikke kan lade være - ellers er det for besværligt. Ved ikke om det er helt sandt, men der er nok lidt om snakken. KRam D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - jeg er enig, der er mange bump på vejen. Jeg ved, at der engang var hjælp at hente for iværksættere i (det nu nedlagte) Erhvervsfremmestyrelsen. Selv om jeg nu heller ikke synes det er 'piece of cake' at finde det rigtige 8-16 job for én selv. Kram B

   Slet
 2. Selvfølgelig er der brug for os alle:o) Vi skal bare finde rigtige 'hylde' og være åbne for de muligheder der viser sig:) jeg er selv freelance for Biogen Idec. Min mand er 'normal' 7 til 14.30 lønmodtager men også Fuldtids fodboldanalist for Smart Odds i London hjemmefra. Han/vi tør ikke endnu at han siger sit 'normale' job op, så hellere to fuldtidsjobs i en periode. Ha' en dejlig fredag og weekend også:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - hold da op, I har gang i mange ting. Jeg har bare mit almindelige (kontor)job og så skriver jeg for lokalavisen hver 14. dag. Håber I får det hele til at gå op i en højere enhed. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Tak for link til artikel om sabelfægtning! Det ser godt nok "drabeligt" og spændende ud :-) Selv har jeg fået ret meget lyst til at besøge den lokale middelalderfægteklub, efter jeg mødte dem på højskolen i efterårsferien. Kunne være ret sjovt at prøve.
  Og ja, man skal altså ikke undervurdere 8-16 folk. De er nemlig strengt nødvendige for, iværksætterne kan eksistere. Og omvendt...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Betteskov - man bliver hurtigt grebet af det som tilskuer. Nu har min ældste fægtet i flere år, så for mig er det ikke så revolutionerende mere. Men fik set et par gode kampe dog ;-) kh. Birgitte

   Slet
 4. Der er helt sikkert brug for iværksættere, det er bare ikke mig. Jeg arbejder for at have råd til fritid og familie, så der ligger mine prioteter.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - og når man ligesom er afklaret med det, så er det jo fedt :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...