søndag den 16. oktober 2016

Pas på derude i mørket...

Ugens indlæg i lokalavisen handler lidt om en forlængelse af dette indlæg. Du kan læse indlægget online lige her - ellers kommer det nedenfor:
Det er snart efterårsferie for skolebørn og andre heldige væsener. Jeg håber, at vejret bliver godt, selv om jeg ikke selv skal holde efterårsferie. Mest for børnenes skyld, men også lidt for min egen. For så kan jeg komme lidt ud og nyde strand og skov med deres efterårsfarver.

Jeg glæder mig også til de mange aktiviteter her i næste uge. Der bliver altid gjort lidt ekstra ud af efterårsferien på diverse museums, biografer og storcentre. Det er så dejligt med lidt flere aktiviteter her i den mørke tid.

Efteråret er også tiden, hvor mørket kommer snigende. Det er mørkt om morgenen og tidlig aften. Efter efterårsferien vil det være mørkt hver morgen. Lige der skal vi alle være lidt mere oppe på mærkerne. Morgenerne er nemlig ikke så sikre mere. Fordi det er mørkt og vi har svært ved at komme op, så har vi som regel travlt. Vi kommer lidt for sent ud af døren og haster afsted i bilen eller på cyklen for at spare et par minutter. Vi kaster os ud i trafikken med hovedet lidt under armen for at nå det hele. Det er en potentiel farlig situation, hvor vi risikerer meget for rigtig mange trafikanter, inklusiv os selv.

I de mørke morgener og aftener er der nemlig mange børn, unge og voksne på gader og veje. På Vestegnen har vi ud over mange folkeskoler, en del privatskoler, en masse ungdomsuddannelsesinstitutioner såsom tekniske skoler og gymnasier, også en del arbejdspladser. Vi har også en masse fritidsliv, som skal passes både om morgenen, eftermiddagen og aftenen. Alle disse ting betyder jo en øget trafik rundt i området. Selv om mange benytter sig af de offentlige transportmidler, så er der stadig mange, der tager cyklen rundt eller kører bil.

Jeg har øjnene åbne for mig selv, men jeg synes, det er næsten hver uge, jeg kan læse om trafikuheld. Og her efter sommerferien har jeg selv været ved at blive kørt ned af en bil to gange. Den ene gang i et trafiklys, hvor jeg var fodgænger på vej over for grønt lys. Det var bestemt ikke rart. Vi skal alle passe på og især passe på hinanden. Det er bestemt ikke rart at komme til at køre et medmenneske ned eller selv blive offer for trafikken. Jeg håber derfor på et efterår uden mange trafikuheld. Det er vigtigt, at vi passer på hinanden herude på Vestegnen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...