tirsdag den 11. oktober 2016

Instagram og følgere

Dagens indlæg handler om Instagram - og om følgere. For det seneste halve år har jeg lagt mærke til en lidt underlig tendens.

Jeg får besked om, at jeg har fået en ny følger. Jeg klikker ind på vedkommendes profil og hvis det ser interessant ud, så følger jeg tilbage. Samme dag eller måske dagen efter, så har jeg mistet en følger. Jeg har så en smart app, der kan fortælle mig, hvem der 'er smuttet'. Og minsandten om det ikke er vedkommende, der lige er begyndt at følge mig. Hvorefter jeg så også trykke 'følg ikke længere' på vedkommende. 

Men jeg tænker i mit stille sind. Hvem er det, som gør så meget arbejde for at 'fiske' følgere - ved at følge andre - for bare at droppe dem, så snart de følger tilbage? Hvorfor? Det giver absolut ingen mening i min verden.NB: Man kan følge mig - eller lade være - på Instagram profilen @birgitte_b

21 kommentarer:

 1. Det giver heller ikke mening! Jeg er slet ikke på Instagram, men jeg var da helt klart også blevet irriteret hvis jeg havde observeret det, som du beskriver. Sikke da noget mærkeligt noget!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - først troede jeg det var nogle spam profiler, men det er helt almindelige mennesker. Kh Birgitte

   Slet
 2. Svar
  1. @Modedullen - den hedder Følgere +
   Der kan du se, hvem du følger og hvem der følger dig tilbage. Kh Birgitte

   Slet
 3. Men ... (altså undskyld mig, for jeg kan jo slet ikke stave til det der insta...). Men hvordan kan det være at du også holder op med at følge dem, når de stopper hos dig? Hvis du nu synes deres profil er spændende nok til at 'følge'? Eller ... for så er I jo lige vidt?! Måske forstår jeg bare slet ikke konceptet. Eller ikke måske - jeg kender det jo slet ikke. Og måske misforstår jeg også dit indlæg.
  Enlighten me! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - du har en god pointe. Jeg kunne jo bare blive hængende på deres profiler og være ligeglad. Jeg bliver bare sådan lidt småfornærmet over det der 'fiskeline' trick, hvor man lokker følgere til egen profil ved at følge dem, for derefter at droppe dem... Måske er jeg bare lidt barnlig, når det kommer til stykket? Kh. Birgitte

   Slet
 4. Det har jeg også oplevet, egentlig en underlig opførsel. Har ikke den app, har overvejet den, men ladet det blive ved overvejelserne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - ja, jeg synes det er underligt... men måske skulle jeg også bare slette app'en? Kh. Birgitte

   Slet
 5. jeg oplever også at nogle starter med at følge for så at hoppe af igen ... jeg er kommet dertil at jeg følger dem jeg finder gode og så er jeg på en måde ligeglad om de følger tilbage jeg skal ikke bruge følger eller likes til noget da jeg ikke tjener penge på det ... men jeg kan godt følge dig for også jeg er lidt barnlig og helle 5 år når nogle ikke følger mig længer ... det rammer på en måde ...men når jeg har sovet på det så siger jeg skidt pyt så gik de glip af mig hehe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - jeg skal da lære, at have samme holdning som dig. Total cool. Måske er jeg bare lidt barnlig på det medie, hmmm... der fik du sat nogle tanker i gang. Kh. Birgitte

   Slet
 6. Det sker vist jævnligt rundt om. Jeg er relativ selektiv med hvem jeg følger og så opdager jeg det iøvrigt ikke altid for jeg har ikke (længere) den app du taler om.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - det kan være at jeg skal blive lidt voksen og så bare slette den app? Kh. Birgitte

   Slet
 7. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 8. Tror folk vil gøre meget for følgere, jeg følger dem som jeg syntes er spændende, og som jeg gider at kigge på. Så gør ikke noget for at få flere følgere, ellers skulle jeg nok udnytte min lillesøster, der har 20.000 + følgere ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - wow, er din søster kendt eller bare god til at promovere sig selv? Jeg er som sådan ikke ude efter følgere og likes, men jeg synes bare det er lidt underlig opførsel. Kh. Birgitte

   Slet
 9. Jeg har ikke den app du skriver om, men kender godt irritationen. Derfor tog jeg for noget tid siden stilling til, at jeg er ret ligeglad med hvor mange følgere jeg har, men at jeg kun følger dem, som jeg finder interessante at følge, orker ikke længere de der evindelige billeder af dyre møbler og et hjem der skinner - foretrækker hjem hvor der leves :-) og det gør der hos dig så jeg bliver hængende ;-)
  Kærlig hilsen Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg tror, jeg skal blive mere som dig - og være ligeglad. Det rammer mig bare lidt (det er den der følelse af at blive valgt fra tror jeg). Men generelt følger jeg heller ikke mange store profiler, hvor det hele er perfekt. Det bliver for kedeligt for mig. Vil også hellere kunne mærke personen bag gennem billederne. Kh. Birgitte

   Slet
 10. Uh, så langt har jeg aldrig tænkt. Jeg bruger Instagram til at kigge billeder:) så er det vist det:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - det burde jeg nok også bare gøre :-) kh. Birgitte

   Slet
 11. Jeg har oplevet præcis det samme. Som flere andre der har kommenteret, har jeg besluttet at jeg ikke gider hidse mig op over det - jeg ser på det som en interessant oplysning. Nogle af disse profiler ville jeg slet ikke have opdaget, hvis ikke det var fordi de fandt mig først :)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Gitte - tak for din kommentar og velkommen til :-) Du har en virkelig god vinkel på situationen. Jeg må indrømme, at jeg har fået noget at tænke over med alle jeres gode kommentarer ;-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...