torsdag den 13. oktober 2016

Hvorfor? - Volume 2

Denne 'hvorfor?' handler om trafikken. Læs tidligere 'hvorfor' lige her.
 • er der så mange bilister, der ikke bruger blinklyset? Pænt irriterende at stå og vente, for så at finde ud af, at bilen skal dreje. Eller køre bagved en, der ikke viser af.
 • kan man ikke svinge til højre for rødt som cyklist? Jeg har set et par steder, hvor det er på forsøgsstadiet. Men helt ærligt, de fleste gør det jo alligevel.
 • bliver nogle bilister så aggressive bag rattet?
 • koster det samme bødetakst at cykle og tale i mobil, som at gå overfor rødt eller køre fuld på cykel?
 • sidder bilister og sms'er når de kører bil? 
 • er der aldrig en politibil i nærheden, når de der fartdjævle kører på vejen?

PS. èn af mine største frygt som bilist, er at køre en cyklist ned. Jeg har nemlig engang i en mørk aften måtte lave en voldsom hård opbremsning i et venstresving, fordi en teenager på cykel uden lys tog den overfor rødt i et fodgængerfelt. Af samme årsag er jeg meget striks med, at mine unger aldrig må tage sådanne chancer i trafikken eller køre uden lys og cykelhjelm...

10 kommentarer:

 1. Jeg fatter heller ikke hvorfor politiet aldrig er i nærheden, når der er motorbøller på færde. Jeg bliver SÅ irriteret, tosset, frustreret, ked af det og meget mere. Gotta let it go...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - ja, hvis det bare var dem selv, de var til fare for... men jeg tænker på alle os andre. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Eller hvorfor danskere er så lousy til at give plads i en anden bane. Som om man mister værdifulde minutter ved at hjælpe andre. I andre lande falder det bare langt mere naturligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - ja, både ved fletning og andre ting, vi er så forhippede på at komme først... Kh. Birgitte

   Slet
 3. Eller hvorfor, det er død og pine nødvendigt, at accelerere til høje hastigheder, når der 200 meter længere nede er et lyskryds der skifter til rød og man derfor må nærmest klodse bremsen? Hvorfor er denne harmonika-kørsel nødvendig?

  SvarSlet
  Svar
  1. @Gitte - ja, det der kænguru-kørsel kan gøre mig helt dårlig... Kh. Birgitte

   Slet
 4. Og hvorfor er vi danskere så dårlige til at holde tilbage for fodgængere i fodgængerfelter? Og hvordan tør fodgængerne så alligevel vade over uden at se sig for? Når jeg oplever, hvor meget hensyn, man viser i udlandet, kan jeg godt føle mig lidt ustolt over at være dansker.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - helt enig, jeg tror bare nogle ikke kender reglerne, andre har bare så travlt, så travlt... suk. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Der er ALT for mange både på cykel og i bil der har den der telefon i hånden.... Og den der cykelhjelm. Hvad er det for forældre der godt kan gi' barnet den på men ikke sig selv. Hmmm, de er jo ikke uddødelige. Min svoger blev væltet på cykel af to små drenge på Pokemonjagt. de gik lige ud foran ham. Han undveg den og ramte kantstenen med hovedet. Heldigvis havde han cykelhjelm på. Den flækkede men reddede hans hoved. Og enig med fruen. Hvad er der galt med at holde for fodgængere her i Danmark?? Jeg holder altid men har oplevet folk dytte bag mig??? Andre lande kan de godt! Nå, men go' weekend kære Birgitte. Jeg håber, at få læst i min nystartede bog som lover sååå godt:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - jeg var selv mor uden cykelhjelm indtil for ca. 10 år siden. Nu kunne jeg ikke drømme om at køre uden. Jeg ved der findes en cykelholder til mobil, så man kan have den håndfri. Så langt cykler jeg bare ikke pt. God weekend og fornøjelse med bogen søde Mette. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...