fredag den 28. oktober 2016

Når man bare ikke kan se fidusen

Jeg ved ikke hvorfor, men der er noget ved de der helt store blogs med mange følgere. De bliver anbefalet af alt og alle - og jeg kan ikke altid rigtig se fidusen i dem. 

Altså, jeg forstår godt deres popularitet. De skriver godt, billederne er professionelle, der er ærlige indlæg om alt muligt osv. Jeg læser også selv med hist og pist, men følger ikke på Bloglovin eller er fast læser. 

For mig betyder det nemlig noget, at jeg kan 'mærke' personen bag bloggen. At man kan lære andre en lille smule at kende gennem nettet. Måske er der også bare 'for mange om budet'. Det bliver hurtigt for meget (som jeg har skrevet om i dette indlæg)

Ofte er der så det med reklamerne og de sponsorerede indlæg. Som man som selvstændig blogger er nødt til at have nogle af. Det kan bare også godt blive for meget, når jeg løber ind i det ene indlæg efter det andet med akkurat samme reklame. Eller banner-reklamerne fylder så meget, at det er svært at læse teksten. Eller fire reklame-indlæg i træk.

Jeg er heller ikke god til blogs, hvor der ikke er så stor dialog i kommentarfeltet (læs: ensidigt). Jeg er med på, at 'de store' ikke kan sidde og besvare de 50 kommentarer (eller mere), der kommer under visse indlæg. Men for mig er dialogen en vigtig del af bloggen. Derfor går jeg tit en stor bue uden om (visse) store blogs. Trods deres popularitet. 

Og som afslutning på det, så har jeg opdateret min egen Blog-liste - den i højre side. Dem på listen vil jeg gerne anbefale (og ja, der er enkelte 'store' imellem, men jeg lover, de er altså helt fine ift. ovenstående brok). Tag gerne et kig forbi nogle af dem, du ikke kender. Har jeg glemt nogle af jer fantastiske læsere med egen blog, så skriv gerne i kommentarfeltet.
God weekend - foto fra København tirsdag.

30 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak søde Mette - håber I har haft nogle dejlige dage. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Nej, hvor pudsigt - det er lige mine ord:-)
  Rigtig god weekend:-) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - glad for at kunne bringe dit og mit budskab videre ;-) håber I har haft en dejlig weekend. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Kære Birgitte! Hvor ambivalent jeg selv er omkring alt det hersens bloggeri, så synes jeg du har ret med undtagelse af et enkelt punkt: Jeg synes faktisk godt, at de 'store' bloggere kunne svare på de kommentarer der kommer... Det er jo bloggen, de lever af, ikke? I don't get it....
  Men jeg får reklame-fnidder ligesom dig, og så har jeg også selv skåret en del af de 'store' bloggere fra min læseliste, fordi jeg synes for mange indlæg blev forklædt i forhold til at de 'bare' indeholdt en masse affiliatelinks. Nå, god weekend, og kram fra mig :-*

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - jo, de burde nok svare, men der er jo meget andet som blogger, man skal tage til/gøre/skrive for at opretholde en indkomst. Jeg forstår godt, de ikke svarer altid. Det sagt, så er det ikke noget der tiltaler mig. Og reklamerne, både de synlige og de skjulte, kan virkelig godt irritere mig. Især når indlæg ikke bliver tydeligt markeret som reklame. Kram herfra - og håber I har haft en dejlig weekend.

   Slet
 4. Jeg har store blogge, som jeg læser sporadisk hos - når jeg har tid og lyst. Men ofte klikker jeg blot 'mark as read' på Bloglovin'. En gang imellem ... læser jeg med. Men jeg kommenterer ikke - og læser faktisk sjældent kommentarfeltet. (Kæft et engagement, hva?).
  Som du sikkert godt ved ;-) så holder jeg også meget af Blogville-beboerne. Dem vi kan mærke og følge med i/hos og hvor dialogen blot bringer os tættere på hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - dialogen er vigtig, for den bringer os sammen - og nogle gange bringer den også fedtegrever med sig ;-) hahaha... nå, men jeg orker ikke rigtig at have de store i Bloglovin, hvis jeg skal klikke dem væk hele tiden. Så hellere flere små og gode. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Jeg læser med hos masser af de blogs du taler om og er fuldstændig enig i, at det der med at få svaret på kommentarerne er noget mange er vildt dårlige til. Ved ikke hvorfor man prioriterer sådan, det er jo læserne og dermed også kommentatorerne der holder liv i bloggene rundt om. Rigtig god weekend. KRam D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - jeg tager hatten af for, at du læser dem. Jeg læser ganske få og følger endnu færre. Til gengæld følger jeg mange små ;-) og som skrevet ovenfor, så tror jeg bare at de har gang i rigtig mange ting for at opretholde en indkomst og så er svar på kommentarer nok ikke så højt prioriteret (det giver jo heller ikke penge direkte). Kram herfra - håber I har haft en dejlig weekend.

   Slet
  2. Altså jeg nærlæser ikke på ugebasis, men følger med og falder tit over indlæg jeg lige vil læse :-)

   Slet
 6. Jeg følger cirka en håndfuld "store" bloggere via bloglovin, men de sponserede indlæg springer jeg stort set altid over. Er glad for at det nu skal markeres tydeligt, når det er sponseret. Og bloggere, der nærmest kun består af sponserede indlæg holder ikke særlig længe i min bloglovin.

  Jeg synes, det er smadder hyggeligt at følge med på mindre blogs, men jeg bør klart blive bedre til at kommentere...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Jette - ja! du bør kommentere noget mere hos os små ;-) hahaha... men jeg synes det er svært når reklame indlæg ikke altid er tydeligt markeret. Så bliver det et irritationsmoment for mig... Eller når jeg læser den 3. anbefaling af et eller andet produkt. Suk. Kh. Birgitte

   Slet
 7. jeg er skuffede over at store blogger ikke besvare de kommentar der stille spørgsmål eller andet for det er dårligt karma for deres blog ... mener jeg ..mange af de "store" blogger er kun store pga reklame og at de deler ud af deres liv ... og nogle deler for meget, så sommetider krøller jeg tæer ,hvis deres indlæg bliver for personlige, men ellers går jeg uden om ... der er 2-4 store blogger jeg finder interessant ellers er de mindre blogge super gode og en skam at de har så få følger ..

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - jeg tror, at hvis man skal leve af at blogge, så tager det meget tid. Mere end vi tror. Så derfor kan det være de ikke prioriterer at svare kommentarer? der er mange interessante synes jeg, men jeg orker ikke alle de indlæg med reklamer i tide og utide. Desværre. Kh. Birgitte

   Slet
 8. Først og fremmest, vil jeg lige skynde mig at sige tak for at du altid er så god til at efterlade kommentarer på min blog! Beklager jeg ikke er lige så god den anden vej, for jeg læser jo med :-)
  Dernæst giver jeg dig ret - mange af disse fuldtidsbloggere følger jeg nærmest kun på IG nu. Er jo stadig nysgerrig, men magter ikke indlæg om nye støvler, 20% rabatter mv...
  God weekend! KH M

  SvarSlet
  Svar
  1. @Marie - jeg holder ikke regnskab ;-) jeg kommenterer der hvor jeg vil og har tid til. Og det tror jeg også andre gør. Og nogle perioder (år, hvis man har små børn) så er tiden bare ikke til det. Til gengæld er du super god til altid at svare, ros til dig for det :-) og ja, de der 3. reklame indlæg på stribe er også noget der får mig til ikke at læse mere. Håber I har haft en dejlig weekend. Kh. Birgitte

   Slet
 9. Jeg kan godt følge dig. Særligt pop-up reklamer som de der små reklamefilm man ikke kan lukke de første 10 sekunder. Dem er jeg SÅ træt af.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Gitte - åh ja pop-op. Hvem har dog fundet på det?!! SUper irriterende. Kh. Birgitte

   Slet
 10. Jeg er så enig. Specielt med de indlæg der kun handler om affiliate-link. Lige gyldig hvor meget de tror de maskere det, så er det bare så ligegyldige indlæg. Og dem springer jeg over.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Cille - jeg synes bare det kan være svært at gennemskue nogle gange. For min skyld må der gerne være de indlæg med links. Det gør også at jeg nogle gange ser nærmere på et stykke tøj/sko. Men 3 i træk gør ikke noget godt for min interesse. Desværre. Kh. Birgitte

   Slet
 11. Jeg er rørende enig med dig, Birgitte! Jeg gider ikke de helt store blogs men vil meget hellere følge med på det lidt mindre, og oftere mere personlige blogs hvor der er plads til dialog. Indlæg der starter med 'dette indlæg er sponsoreret', gider jeg slet ikke at åbne da jeg ikke giver meget for de 'skjulte reklamer'. Jeg finder ofte nye, interessante blogs på lister lige som din! Håber du får et par gode, sidste timer på denne weekend... Kh Malin

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - for mig betyder et par sponsorerede indlæg i ny og næ ingenting. De findes også her hos mig :-) men jeg er klart mest til de mindre, hvor det ikke svømmer i reklame. Og hvor der ligesom kommer noget mere personligt igennem. Kh. Birgitte

   Slet
 12. Nej, et par sponsorerede indlæg i ny og næ ødelægger ikke en blog hvis den i forvejen har noget at byde på. Jeg må ærlig indrømme, jeg har misset dine sponsorerede indlæg, men hvis du har startet med at skrive at indlægget er sponsoreret, har jeg nok sorteret dem fra på Bloglovin uden at lægge mærke til, det var dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - de kommer ikke så tit ;-) tror det sidste jeg havde var i marts 2016... Og ja, jeg følger reglerne fra Ombudsmanden og begynder altid indlægget med at skrive det er sponsoreret. Kh. Birgitte

   Slet
 13. Jeg er så enig! Har selv sorteret de fleste af de store blogs fra af samme årsager som dem, du beskriver. Enkelte af dem læser jeg stadig i ny og næ, fordi jeg synes (enkelte) skriver rigtig godt, men jeg savner det personlige aspekt, og her mener jeg ikke brudstykker af deres dagligdag, men personen, der skriver dem. Det forsvinder hurtigt i affiliate og spons, synes jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - det er i hvert fald svært at blive begejstret, når der er 3 indlæg imellem dem uden en eller anden form for reklame. På den anden side, så tror jeg det er meget svært at leve af bloggen og derfor nødvendigt. Det tiltaler bare ikke mig - og åbenbart en masse andre ;-) kh. Birgitte

   Slet
 14. Det var da et rigtig skønt og virkelig godt indlæg. Jeg er så enig! Jeg læser konsekvent uden om reklameindlæg, og blir sur når det står med småt nederst. Og følger mere og mere hyggelige blogs hvor jeg netop lærer et bette flig af vedkommende at kende :) Kh. S.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Sandra - tak for ros :-) jeg har som sagt ikke noget imod reklame engang imellem, men den skal ikke være for ofte og den skal være tydeligt markeret. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...