tirsdag den 23. februar 2016

Langrend-skiferie

Når folk hører, at jeg skal på skiferie, antager de fleste, at jeg skal stå på alpin ski. 

Når de så hører, at jeg står på langrend, er der to ting, der altid bliver nævnt: 'hvorfor dog det'? - og 'er det ikke mega kedeligt bare at køre ligeud hele tiden'?

Jeg tror ikke, mange forstår fidusen ved langrend, før man selv har prøvet. Nogle fatter den måske slet ikke?... Jeg er vokset op med langrend. Var afsted første gang som 7-årig og har altid synes godt om det. Jeg har aldrig været andre steder end Norge. Min bror prøvede alpin, da han gik på efterskole og blev aldrig bidt af det. Jeg selv var i 20'erne, før jeg prøvede første gang, men det er ikke min favorit. Jeg keder mig simpelthen for hurtigt. Jeg har ikke prøvet alpin sydpå, så det er muligt, at det er noget helt andet, men jeg er vild med langrend. 

Det går ikke kun ligeud. Altså, det gør det måske for nogle, men min familie har stærke traditioner med at gå op af fjeldet og køre (hurtigt) ned igen. Mine unger har været med helt fra små, hvor de blev trukket i en pulk og senere stod mellem mine ben på vej op og ned af bakkerne.

Jeg vil sige det sådan: Kan du lide at løbe eller vandre i naturen, så vil du også synes om langrend. Der findes udfordringer til enhver smag. Hvis man vil se lidt video af, hvordan langrend (også) kan foregå, så kig på denne YouTube video - man kan høre lidt på vindmodstanden, hvor hurtigt det går.
19 kommentarer:

 1. Oh, I love it! Er langrendsfan lissom du. Gid det var mig!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Skøreliv - hvor dejligt med en langrendsfan som mig :) kh Birgitte

   Slet
 2. Jeg har prøvet begge dele men det blev en helt tredje ting deer vandt. Snowboarding gik faktisk hen og blev min favourit:o) Nu kan jeg af gode grunde (eller af sclerosegrunde) ikke stå på ski mere men jeg elskede det da jeg kunne:o) Har været både i Norge og Frankrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - sejt med snowboard. Har hørt det er virkelig svært. Kh Birgitte

   Slet
 3. Jeg er (umiddelbart) til alpin. Det er det eneste jeg har prøvet. Men jeg kunne godt tænke mig at prøve langrend en dag. I høj solskin og blå himmel :-) Fortsat dejlig ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Finurligt - jeg ved heller ikke om jeg ville blive bidt af Alpin hvis det var sydpå. Og tak :) kh Birgitte

   Slet
 4. Jeg har aldrig prøvet langrend, men jeg vil virkelig gerne. Når børnene er lidt større, så jeg ikke også behøver koncentrere mig om at slæbe dem med, for jeg er ret sikker på, at det er hårdt nok bare at slæbe rundt på sig selv :-) Det ser skønt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - jeg tror lige netop du vil synes om det. Naturen og du kan jo også lide at løbe. Men forstår udemærket jeres valg om alpin ;) kh Birgitte

   Slet
 5. Du har ret. Tror jeg. Jeg tager det også som en selvfølge at skiferie er lig med alpin. Og det er det så ikke for jer. Fedt at I er så bidt af langrendsdisciplinen. Fortsat god ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - tusind tak. I morgen skal vi hjem mod DK igen. Men ja, vi er mest langrendfolk

   Slet
 6. Kære Birgitte.
  Hvor dejligt at læse om jeres skieventyr!
  Det lyder virkelig skønt!

  Nu fik jeg lige øjnene op for en ny ski-mulighed, langrend!
  Det havde jeg slet ikke tænkt på! ☺️
  Det skal klart undersøges nærmere inden næste sæson! Er ret sikker på, at det kunne være noget for mig!
  Kh Lone / DoodleMor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone - jeg håber du finder den helt rigtige ski-form for dig - og ikke mindst for hele familien, hvis det er målet :-) Kh. Birgitte

   Slet
 7. Jeg prøvede alpin på efterskolen... sikke jeg kedede mig, samme landskab hele tiden, side stille i lift... + mine led var ikke vilde med skarpe sving. Giv mig langrend til vær en tid.... en vinter med sne nok stod jeg på ski til skole DET var fedt....

  SvarSlet
  Svar
  1. @Min servicehund - jeg kan ikke sige, om jeg ville blive bidt af alpin, for jeg har aldrig prøvet det på et stort sted... Det sagt, så har jeg tabt mit hjerte til langrend. Kh. Birgitte

   Slet
  2. Var nu ikke frivilligt jeg prøvede... Alle skulle havde undervisning i alpin i 2 dage.. og langrend i 2 dage... desværre mente lærerne at jeg absolut skulle bestille liftkort og udstyr til alle dag, jeg var uenig, men de pressede på (dybt uprofesionelt) og jeg brugte aldrig alpinudstyret uden for undervisningen, faktisk tog jeg skiene i hånden og gik direkte ned og afleverede dem efter den sidste lektion 😉
   de mente så at jeg ville komme til at gå glip af at stå på ski på lysløjpe, fik hvis banket lidt i bordet over at der for f*** var en langrend lysløjpe så de kunne jo bare lade mig stå ud på den alene, eller en af dem kunne tage med i stedet for at drikke kaffe. Fik lov og havde den fedeste tur.

   Slet
  3. Det lyder ikke rart, men dejligt at du fik løbet lidt på langrend. Kh. Birgitte

   Slet
  4. Ideen var jo god nok, alle skulle prøve begge dele, ville bar ønske de havde skånet mine led efter dag 1 med alpin hvor det som forventet viste sig de ikke kunne være med..... var primært idræts læreren dr var lidt dum der (og ikke kun der)

   Slet
 8. Hvor er det skønt at høre om en anden som elsker langrend!! Det er godt nok sjældent - det virker som om alle jeg kender, er til enten alpinski eller snowboard, og jeg får altid spørgsmål af samme type som dig: Hvorfor dog langrend? Hvorfor ikke alpin?

  For mig at se ville det svare til at spørge hende der skal på ferie til New York, hvorfor hun dog ikke tager på dykkerferie... De to skiformer er så forskellige at de nærmest kun har (en del af) navnet til fælles.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Pia - ja, det er efterhånden ikke mange, der dyrker langrend. Jeg kan godt lide din kommentar med New York og dykkerferie ;-) den vil jeg huske til næste gang, jeg bliver spurgt.Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...