mandag den 8. februar 2016

Fastelavns-søndag

I familien har vi en fast tradition omkring fastelavn. Den er kun nogle år gammel, men den er god! Programmet er nogenlunde sådan her:

Vi mødes hos min farbror og tante om formiddagen. Børn og voksne kan være udklædt, men der er frit valg. Så slår vi katten af tønden i carporten, mens der er kaffe, te og saftevand - og det slik og chokolade, der kommer ud af tønderne (ja, der er både en voksentønde og en børnetønde).
Bagefter bliver suppen varmet. Det er så rart, at få en varm frokost efter en times tid ude i kulden. I år havde min kusine lavet kartoffel-porre-suppe og jeg havde bagt et par foccasia brød til. 
Når alle er mætte, så bliver ungerne sendt lidt hen for at lege og de voksne slår mave og snakker. Der bliver lavet (mere) kaffe og bollerne bliver lavet til fastelavnsboller. 
Jeg havde bagt helt almindelige fødselsdagsboller, som vi udhulede og fyldte med min tantes hjemmelavede creme med marcipan, syltetøj og flødeskum.
Ungerne får til slut lov til at få deres 'tønder' med hjem. Min tante har fyldt dem til randen med godter. Som voksen kan man blive helt misundelig over deres fine tønder. 

Det er utrolig dejligt, at kunne holde et fastelavnsarrangement, hvor vi er sammen som familie og hygger os - og alle lige giver en hånd med for at tingene glider, så værtsparret ikke hænger på alle opgaverne.

Og læg mærke til alle de dejlige billeder i indlægget. Prøver at gøre noget ved det med de manglende fotos.

8 kommentarer:

 1. Hvor lyder det som en hyggelig tradition:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jeg glæder mig også allerede til næste år ;-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Lyder mega hyggeligt. Vi påtænker at oprette lignende tradition i vores gård næste år. Vi har et rum i kælderen som endda hedder fastelavnskælderen - da traditionen tidligere har været i bygningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Cille - ja, det skal I da have startet op. Det er super hyggeligt. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Lyder som en top hyggelig dag og en super fin tradition. Jeg er helt enig i, at det er skønt når man kan fordele opgaverne imellem sig. Kh Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - ja, så virker det ikke som et uoverskueligt arrangement... og det er top hyggeligt. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Nuj det lyder vildt hyggeligt. Sikke en god tradition :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - det er SÅ hyggeligt. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...