lørdag den 20. februar 2016

Den attraktive Vestegn

Mens jeg holder ferie, kan I læse et indlæg fra ugens lokalavis. Enten online her - eller i dette indlæg:


Her i vinterperioden er jeg en del i København i forbindelse med noget arbejde. Det er ikke ligefrem fordi jeg nyder at pendle så meget, men jeg kan godt vænne mig til det (igen).
Når jeg så skal hjem derfra, er det ned i S-toget og ind i menneskemylderet. Jeg nyder turen hjem og det faktum, at når man når Vestegnen, så begynder mylderet af folk, der skal af toget og hjem. De glider lige så stille op af sædet og ud af døren. Tingene foregår i langt fredeligere tempo end inde i centrum. Der bliver snakket og smilet. Rummeligheden er tilstede og jeg føler roen plante sig, når jeg kommer til mit eget stop.
Og faktisk fandt jeg forleden ud af noget meget interessant... Eller, det var i hvert fald noget, jeg ikke lige vidste. Nemlig, at der findes folk fra København (så langt ude som Amager), der gerne tager turen ud på Vestegnen for at kælke eller gå i vandet. De kører gerne den halve time, det tager ud til en god kælkebakke eller en badesø i Albertslund. Hvorfor? Fordi der ikke findes noget tilsvarende i deres eget lokalområde. (Altså, det gør der måske, men det er åbenbart mere attraktivt, det der findes på Vestegnen).
Dette samme gjorde sig gældende, sidst jeg var på kunstmuseet Arken, til åbningen af det store nye udelandskab (som meget smukt hedder Kunstens Ø). Der var masser af besøgende derude. De fleste af dem var lokale, men der var også en del, der havde taget turen ud til Ishøj, for at se på kunst.
Det sidste lange stykke tid har det ikke været til at åbne en lokalavis, uden at boligannoncerne vælter ud af den. Der er virkelig mange boliger til salg - og endnu flere annoncer fra ejendomsmæglere, der søger boliger til ventende købere. Så måske er Vestegnen på vej til at blive et up-coming område? Der er i hvert fald købere fra flere steder i København, der kigger interesseret mod Vestegnen, når tiden kommer til en ny bolig.

Jeg vil gerne stå inde for, at vi jo har et fint område, der rummer det hele. Natur med skov, strand og hav. Kunst og kælkebakker. Gode muligheder for shopping. Ikke for langt fra København. Jeg har vist skrevet det et par gange eller fem før på de her sider. Vestegnen er meget mere end blot grå beton og der, hvor S-toget ender. Vi mennesker herude er meget mere end det. Og vi har god grund til at være stolte af vores attraktive Vestegn.


2 kommentarer:

  1. Så spørger den uvidende fynbo lige. Hvor er vestegnen for jeg kender Abertslund men viste ikke det blev kaldt Vestegnen? Jeg boede selv på Vesterbro i mange år inden jeg flyttede til London og må nu indrømme, at jeg ikke ved hvad Vestegnen er? Håber du har en dejlig skitur:o)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Mette - jeg vender lige tilbage i et indlæg om det. Efter ferien ;) kh Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...