fredag den 26. juni 2015

Uge-glimt

Det er sidste skoledag for ungerne i dag. Kæresten og jeg har dog lige en uge mere på arbejde, inden vi kan smække os i sofaen og kalde os ferieramt.

Denne uge begyndte sidste fredag med et noget trist vejr. Så ingen grill denne fredag, men vi fik lavet lidt tapas til aftensmad (med tilhørende fredags rødvin - meget vigtig tradition for de voksne)
Lørdagen gik med oprydning i hus og aftenen blev brugt til at lave flæskesteg til søndagen fejring af min ældste. Søndag fik vi fejret ham for hele familien. Vi havde valgt en 'nem' menu, så er populær hos de fleste - unge som gamle - nemlig burger, hotdogs og flæskestegs-sandwich. Da fødselaren ikke er meget til kage, så var kaffen suppleret med melon, chokolade og bland-selv slik.


Mandag var jeg hos en tidligere kollega, men inden nåede jeg at smutte op i mormors have og høste lidt rabarber. Da var regnen heldigvis lige holdt op...


Sommer eller ej. Æblerne er nu på træet og skal vokse sig store og røde. Jeg ved endnu ikke, om vi når at få høstet dem (de står  også i min mormors have).

Tirsdag var vi i Roskilde og spise på Bones efter ældstesøns ønske. Jeg synes helt klart at tiden flyver, hver gang mine unger har fødselsdag. 14 år siden han kom til verden - det er alligevel også et stykke tid siden! Jeg skrev sådan her på bloggen, da han blev 13 år. Og sådan her, dengang han blev 10 år. Læs her fra den Sankt Hans, hvor han blev 9 år. I tirsdags var en fin aften og jeg håber, at han er glad og tilfreds med sine fejringerne i denne omgang (tilfreds med alle gaverne er han i hvert fald)

Onsdag og torsdag gik med arbejde og praktiske aftaler, rengøring mv. Jeg fik trukket flere rabarber og prøvet at lave saft. Jeg brugte denne opskrift, som er virkelig nem og det blev faktisk ret vellykket. 

Torsdag blandede jeg saften med lidt dansk vand og en lille bitte smule hyldeblomstsaft (koncentreret) og det smagte bare skønt. Næsten som jeg husker det fra min barndom, hvor min farmor hver sommer stod i køkkenet og lavede rabarber-saft. I dag fredag har jeg en aftale med en 'nyere' veninde og det glæder jeg mig rigtig meget til. Lørdagen skal gå med 2 x børnefødselsdag og en venne-par middag om aftenen. Så er det vist tid til at slappe af om søndagen!

Rigtig god weekend derude - og god ferie til alle jer, der går i dag.


PS. Dette indlæg er i øvrigt mit indlæg nr. 900 på bloggen. Det synes jeg er lidt vildt at tænke på!6 kommentarer:

 1. Tillykke med nr 900 og ikke mindst sønnike. Lyder som om han er blevet fejret efter alle kunstens regler. Rigtig god weekend. Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - tusind tak søde du. Kram tilbage

   Slet
 2. Tillykke med sønnik og hvor ser den saft skøn og lækker ud mhmm ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jamen jeg er sikker på, at netop du kan lave en lige så god saft :-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Ser lækkert ud det bland selv slik:) Tillykke med de 900 indlæg og sønnen:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. @MS - jeg elsker bland-selv slik ;-) og tusind tak. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...