mandag den 8. juni 2015

Søndags-brunch

I går havde jeg jo aftalt med ungerne, at vi skulle lave engelsk morgenmad/brunch. Det gik rigtig fint og tænker derfor, at jeg vil dele lidt omkring selve praktikken. 

Egentlig er det ikke den store øvelse, hvis man bruger en lille smule tid på forberedelsen. Fastsættelse af menu er nødvendig, så indkøbene kan komme i hus. Mængderne skal ikke være store, da vi skal kunne smage lidt af hvert. 

Vi var blevet enige om en menu med toast, baked beans, spejlæg, ristede pølser, bacon og bagte tomater. Plus en stak amerikanske pandekager og juice og smoothies. Det lyder umiddelbart af meget, men faktisk tog det ikke mere end 1/2 time ca at lave. 

Aftenen før kan der dækkes bord og laves pandekagedej. Samtidig kan der laves smoothies så det også er klar. Jeg laver en meget basic opskrift med nogle frosne bær, mælk, yoghurt og flormelis, som jeg blender og smager til. 

Om morgenen smækker jeg bacon på en bageplade og i ovnen. Samtidig halveres tomater og sættes i et ovnfast fad i ovnen. 

Baked beans skal bare varmes i en gryde. Her kan ungerne sagtens hjælpe til. De kan også finde juice, smør og marmelade frem og riste toastbrød. Pandekagerne bager jeg på en stor pande. Sætter ca 4 små klatter på den. Så går det ret tjep med at lave en stak. De kan også laves dagen før og så varmes i ovnen. 

Tilsidst spejles æg og pølserne ristes. Derefter er vi klar til servering! Så med lidt tid, planlægning og hjælp så kan det faktisk godt lade sig gøre, at smække en god brunch sammen ret hurtigt. 
4 kommentarer:

 1. Ser super lækkert ud - herhjemme kan det også sagtens bruges som et aftensmåltid i ny og næ. Kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - det tror jeg såment også ville gå her :-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Det lyder hyggeligt, og dejligt når der er opgaverne børnene kan løse, de er jo som regel vilde med at hjælpe i køkkenet. Mine er i hvertfald :-) KH Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jo til tider er de gode nok til at hjælpe ;-) de har en alder nu, hvor det ikke altid er super sjovt. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...