onsdag den 24. juni 2015

Foreningslivet på Vestegnen

Her er mit indlæg fra sidste uges avis. Det handler om at komme ud og lave noget med andre mennesker, at finde en passion eller bare en lille hobby - måske endda en motionklub. Indlægget er det næst-sidste inden jeg holder sommerferie fra avisen. Jeg har endnu ikke besluttet om bloggen holder ferie-lukket, men mere om det senere.På Vestegnen er foreningslivet ret omfattende. Det er simpelthen de mange muligheders land. Der findes virkelig noget for enhver smag. Det er lige meget, om man har lyst til at gå til linedance, deltage i politiske debatter, dyrke (alle tænkelige typer) idræt, gå til porcelænsmaling eller dyrke friluftsliv.
»You name it, we got it«. Og der er helt sikkert også foreninger, som jeg ikke engang ved eksisterer. Der er virkelig en kæmpe stor mulighed for at finde en helt ny interesse, i stedet for at sidde derhjemme og kukkelure.
Der er faktisk noget for børn og noget for voksne. Noget som man kan lave sammen som familie, som par og noget man kan lave alene. Faktisk vil jeg vove at påstå, at der kan findes en forening, der passer til alle her på Vestegnen. Det er bare at lede efter den. Den er derude et sted.
I foreningslivet kan du møde andre folk fra Vestegnen og derved få udvidet din horisont. Fordelene er helt klart det sociale aspekt og mødet med andre, med forskellige baggrunde, som giver en bredere palet og mulighed for at knytte bånd på tværs af alle skel.
Desuden er kombinationen af det sociale aspekt og de fysiske udfoldelser også god. Motion er godt. Det ved vi jo alle. At få muligheden for at dyrke den form for motion, som der passer til én, gør også motivationen større. Om det er stavgang eller elite-springgymnastik bestemmer du jo selv.
Fodbold er selvfølgelig populært herude på Vestegnen. Men også idrætsgrene som cricket, svømning, dans og kampsport er i høj kurs. Det politiske liv blomstrer på begge fløje. Lokale foreninger eksisterer stort set i alle kommuner på Vestegnen og har rødder mange år tilbage. Søndagsbanko er en særlig tradition for rigtig mange mennesker.
Fælles for al foreningsliv, er at det primært drives af frivillige kræfter. Mennesker, som giver tid og energi for at glæde andre. Folk, som holder fritidstilbuddene kørende og lægger et kæmpe stykke arbejde i det. Uden disse mennesker ville der ikke være nær så mange tilbud til os på Vestegnen. Ildsjæle kalder vi dem nogle gange. Dem, som tror på Vestegnen og som giver en virkelig stor indsats for, at vi kan mødes om en bold, et bål eller et band.
Glæden ved at glæde andre er selvfølgelig også en drivkraft, men jeg håber at alle brugere af tilbuddene på Vestegnen husker at anerkende det stykke arbejde, der bliver lagt fra disse menneskers side. Det fortjener de!

Indlægget kan også læses online her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...