torsdag den 10. april 2014

Svar på kommentarer (lidt et surt opstød)

Dette indlæg er ikke en anklage mod andre bloggere. Det er et udtryk for min personlige holdning, til emnet 'gode manerer'. Og du, kære læser, behøver ikke være enig med mig. Du er velkommen til at smide en kommentar, ligegyldig hvilken holdning du har.


Jeg er opdraget en smule stramt hjemmefra. God bordskik, gode manerer og 'tak' har altid været i højsædet. Jeg kan det hele. Takke, spise pænt, opføre mig ordentligt (at jeg så ikke altid gør det, det er en anden sag)

Jeg prøver at opdrage mine unger til at have gode manerer. Det er bare ligesom det skrider lidt, derude i den virkelige verden. Ikke alle går op i, at man skal sige tak. Bede pænt om noget. Huske fødselsdage. Eller svare på invitationer til tiden.

I blogverdenen kan jeg også løbe ind i andre, der ikke tænker/agerer som mig mht. gode manerer. At huske at holde den gode tone kan være svært for nogle. Det er jo på sin vis meget godt, for jeg har også brug for at vide, at alle ikke er ens og verden ikke går under, fordi vi er forskellige og ikke er enige. Det må jeg lære at leve med.

Det jeg til gengæld har svært ved, er når bloggere poster indlæg til debat og ligefrem ligger (lægger?) op til kommentarer og så ikke svarer på indkomne kommentarer. Det kan virkelig bringe mit p*s i kog. Hvorfor? Jo, for når man som mig er opdraget strengt, så er det lidt som at give mig fingeren vifte med en rød klud, når man ikke svarer - især når der bliver spurgt!

Jamen, hvad så med de bloggere, der har rigtig travlt og rigtig mange læsere? Hør nu her! Hvis du vil (leve af) din blog og den skal blive en succes, så skal du også have tid til dine læsere.  

Et godt eksempel på at håndtere mange kommentarer finde man bla. hos Anette. Hun skriver hvis man kan forvente lange svartider, hun 'massesvarer' i en fælles besked, til alle dem som skriver 'tak for tip' osv. og dem der spørger direkte, får svar - selv om hun ikke altid har et svar! Det er i min optik en rigtig god måde at håndtere mange kommentarer på. 

I bund og grund handler det vel om at udvise lidt taknemmelighed over, at der faktisk er læsere, der gider tage sig tid til at skrive på dit indlæg. Du behøver ikke svare sekundet efter kommentaren er tikket ind på bloggen, men en tilkendegivelse 'jeg-ser-dig-og-er-glad-for-at-du-gider-kommentere' skal der til. 

Der er sikkert mange holdninger til det her emne. Og ja, der kan være omstændigheder, der gør, at man ikke lige får svaret på kommentarer. Men helt personligt synes jeg, at man skylder sine læsere (og sig selv) at svare. 

      

12 kommentarer:

 1. jeg er også opdraget med at man skal opføre sig ordentlig over for andre, og vi er meget forskellig her i blog land ligesom ude i verden ... jeg prøver at svare tilbage med 100 % for det skylder jeg mine læser og jeg ved Anette du nævner svare tilbage ... jeg mener det forpligter lidt at når man blogger og få kommentar så svare man tilbage ,at det glippe ja det kan ske ... i min lange tid som blogger er der visse blogge jeg aldrig skriver på mere, for enten svare de ikke igen eller også ignorer de en og kun svare dem de synes om !!!! så jeg mener du har ret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - det lyder da også ubehageligt at blive ignoreret. Det har jeg godt nok aldrig prøvet...

   Slet
 2. Jeg er helt sikkert en af dem, der har været dårlig til at få svaret på kommentarer på det seneste. Også fra dig. Og det er jeg virkelig ked af. Så godt brølt - tak for den kærlige opsang. Møntet på mig eller ej, så er det i hvert fald taget til mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Stine - mit 'brok' var ikke rettet mod nogle specielt ;-) og man kan jo vælge, ikke at ville bruge tid på at svare. Men jeg tænker lidt, hvorfor har man så en blog? For hvis man godt gider andre folks input, så bliver man da nødt til at svare. I min optik :-)

   Slet
 3. I hear you - og jeg kunne helt sikkert også godt være en af dem, indlægget her er møntet på. Og det ER sq også for dårligt, at jeg ikke altid får svaret, altså. Undskyld; Jeg skal nok tage mig sammen. Bliver selv pænt træt af ikke at få svar, så jeg starter lige med at gribe i egen barm.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - indlægget var ikke møntet på nogle specielt. Ved bare at jeg personligt mister interessen for blogs, hvor der ikke bliver svaret sådan generelt. Det kan jo smutte for alle. Og man kan godt svare i en fælles kommentar. Og ja, det kommer nok an på, hvad man egentlig vil med sin blog :-)

   Slet
 4. Jeg er faktisk helt enig med dig! Der er bloggere (særligt store), jeg ikke kommenterer hos længere, fordi de alligevel aldrig svarer. Så virker ens kommentar og ikke mindst den tid, man har brugt på den, så ligegyldig, ikke?
  Har lagt mærke til, at nogle store bloggere kan lade 10-20 kommentarer stå ubesvaret, men kommer der så en negativ kommentar, SÅ svarer - og forsvarer - de prompte! Det synes jeg er ret tankevækkende.

  God dag og god weekend til dig, kære Birgitte <3

  SvarSlet
  Svar
  1. @Drengemor - Det lyder ikke som steder jeg kommenterer - eller kunne tænke mig at kommentere! Det er ikke sjovt at blive ignoreret.
   Og god dag og weekend til dig også søde :-)

   Slet
 5. Jeg har det som dig, synes også man skal svare, er man stor eller lille. Det er en god ide med masse-svar, og jeg bliver selv rigtig glad hvis jeg spørger om noget og får et personligt svar. Faktisk holder jeg op med at læse med hvis jeg gentagende gange oplever at der ikke kommer svar på et direkte spørgsmål.

  Med hensyn til børn (og voksne) så har jeg det virkelig stramt med "jeg vil ha'" og når almindelig pli som "tak for mad" eller bare "tak", udebliver. Der ud over synes jeg at smaskeri, eller når folk ikke svarer, er vanvittig provokerende.
  Her hjemme køre vi for tiden "må jeg bede om"-kampange. I børnehaven er de ikke så gode til at opmuntre børnene til at spørge pænt, men jeg nægter simpelt hen at have en pige på 3 1/2 som giver "gi mig" og "jeg vil ha"...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Trine - jeg får knopper over alle de ting du nævner mht. børn (og opdragene voksne) ;-) Jeg har virkelig gjort meget ud af, at mine unger har almindelig pli. Heldigvis gik de også i en institution, hvor det blev understøttet ret så meget. Der skulle man spørge pænt, sige tak osv.

   Slet
 6. Præcist! Du ved jeg er enig ;-). Og rigtig god ferie :-)
  :-) Fra Rikke http://hvorsvaerterdetlige.dk/

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...