tirsdag den 5. januar 2021

Årets bøger 2020

40 bøger i 2020 - det er for en talnørd som jeg lidt sjovt - altså det med at 20+20 bliver 40... 

Nå, det var et sidespring. Jeg har, i tradition med tidligere år, lavet en top 3 liste over de bedste bøger, jeg læste i det forgange år. Der var faktisk flere kandidater til top 3, for selv om jeg ikke huskede det sådan, så har jeg læst mange gode bøger i 2020. Det kunne jeg se, da jeg gennemgik alle indlæg med bøger.

Men! Allerede da jeg læste bogen i februar, vidste jeg, at den ville blive svær at toppe. Og her hvor året er gået, kan jeg så afsløre, at den stadig indtager førstepladsen over de 3 bedste bøger i 2020. Det er selvfølgelig 'Where the crawdads sing', som løber med titlen som den bedste bog i 2020. En fantastisk bog, som du ikke må snyde dig selv for. Jeg har ladet mig fortælle, at den danske oversættelse også er god. Find den under titlen 'Hvor flodkrebsene synger'.

Den er dog stærkt forfulgt af 'The Nickel Boys' på 2. pladsen, som var grum og hjerteskærende god. Ikke en bog, som jeg normalt ville have valgt - og jeg tænkte da også længe over, om det var noget for mig. Men forfatterens anden bog havde gjort stort indtryk og denne skuffede heller ikke.

På tredjepladsen kommer Isola, en virkelig stærk krimi. Selv om det er en del af en serie og karaktererne er velkendte, så bød den på mere spænding og udfoldelse af personerne end tidligere. Jeg vil dog stadig varmt anbefale, at læse hele serien. Det er den ene gode krimi, efter den anden.

'Som pesten' bliver min Corona-bonus bog. Højaktuel og virkelig skræmmende tæt på året, som gik med Corona.

Og så glæder jeg mig til at komme godt i gang med nye læseoplevelser i 2021. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...