søndag den 24. januar 2021

Bog nr. 1 - American Dirt

Årets første bog! Jeg har været lidt længe om at få læst den. Dels fordi, den er på engelsk og derved er læsehastigheden ikke så høj. Og dels fordi jeg også har skulle læse op til eksamen (som var i onsdags). Og så vil jeg godt indrømme, at der er røget lidt mere Netflix indenbords end normalt. 

Det ER en god bog. Den er tragisk og der er tidpunkter, hvor jeg følte, at nu kunne der dog ikke ske flere dårlige ting og ulykker i historiens handling. Den er grum, men samtidig gennemsyret af håb og af kærlighed.

Den springer mellem flere personers synspunkt og deres opfattelse af situationerne og det fungerer faktisk rigtig godt.

Handlingen er egentlig meget simpel - Lydia og hendes søn flygter gennem Mexico mod det forjættede USA, for at undslippe kartellet. Alle strabadser igennem rejsen, dem de møder og hjælp og ulykke er beskrevet, som var det forfatteren selv, der havde gennemgået dem.

Faktisk forstår jeg godt, at bogen har fået stor ros - og jeg er helt sikker på, at dette er en bog, jeg vil huske i lang tid fremover. Bogen hedder 'Jordens salt' på dansk.

2 kommentarer:

  1. Øh længe om det..... vi har kun den 26. januar:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen Susanne, jeg kunne have læst den på 14 dage ;-) kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...