søndag den 3. januar 2021

Maden til vores juleaften

Her er en kladde, som har ligget stort set hele juleferien. Fordi jeg ikke har brugt meget tid med computeren, men netop nydt at holde ferie!

Vi kom lidt snublende ind i juleplanlægningen og derfor skulle jeg pludselig handle og lave julemenu til fire - manden og jeg, plus mine to sønner. Da jeg aldrig har lavet en julemenu, så havde jeg lagt forsigtigt ud med købt sovs (to slags dog) og rødkål fra glas. Selv om jeg er udmærket klar over, at en hjemmelavet variant ville være skøn, så koncentrerede jeg mig om at få det øvrige mad lavet selv. 

For hos os blev menuen: andelår, kartofler stegt med lårene og hvidløg og timian, kålsalat, brune kartofler, to slags sovs, rødkål og flæskesteg.

Jeg laver rigtig ofte flæskesteg og mit bekymring lå mere i, om andelårene blev tørre eller om de brune kartofler kiksede helt... Heldigvis gik det hele som det skulle. Der var sprødt skind og svær og kartoflerne blev virkelig gode. Og det smagte så godt - og vi var så sultne - at vi spiste så meget, at der ikke var plads til dessert den dag. Det må betegnes som en succes! 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...