fredag den 1. maj 2020

Corona-kilo

De kommer ikke af sig selv. De ekstra kilo på sidebenene som i daglig tale hedder 'corona kilo'. Herhjemme prøver jeg at holde de ekstra kilo væk med løb- og gåture. Men det er klart, at når vi er så meget hjemme, så bliver der lavet og spist noget mere. Især fordi jeg stresser af med at bage. 

Så de sidste mange uger er der bla. blevet produceret følgende i mit køkken: 
Kanelsnegle

Cookies med mandler og to slags chokolade

Rosinboller

Pandekager

Marcipan påskeæg

Hjemmelavet franskbrød

Altså, der har været flere ting i spil. Blåbærkage med marcipan, tykke pandekager naturel og med blåbær, scones og så almindelige og grove boller. Jeg bager helst med gær, selv om jeg har overvejet en surdej. Men helt ærligt, blev næsten træt af at læse, hvordan den skulle startes op og håndteres. 

I denne weekend tror jeg, at vi skal lave lidt kanelsnegle eller pandekager - det er altid nemt og hurtigt. Rigtig god weekend!
2 kommentarer:

 1. Surdej er meget nemmere (og i mine øjne bedre) at få fra nogen der allerede har. Og hvor vanskelig den er at "passe" afhænger af hvad man orker - hvis man bager regelmæssigt har vi aldrig oplevet problemer med bare at tage lidt fra dejen når man bager og lade det stå i køleskabet til næste gang :)

  Tl:Dr - go for it! Surdej er ikke så kompliceret som de gerne vil have det til at lyde inde på Østerbro ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan godt se, at man kan springe lidt hen over processen, ved at få noget surdej. Tror dog ikke jeg kender så mange her på Vestegnen, som faktisk har surdej... Det er nok mest på Øbro, som du skriver, hahaha...

   Slet

Giv mig dine tanker...