tirsdag den 19. maj 2020

Husk at støtte dit lokale samfund

Dette indlæg er fra forrige uge i Lokalavisen. Og efter den nyeste genåbning, så er det jo nærmest endnu vigtigere, at vi holder fokus på at støtte og bakke op om det lokale erhvervsliv.
Corona - og alt hvad det har medført af restriktioner for vores lokalsamfund - er her stadig. Vi er stadig i en situation, hvor vi skal tage forbehold, holde afstand, vaske eller spritte hænder og prøve at holde smitten under kontrol. Jeg er også stadig "forvist" til at arbejde hjemmefra. Desværre, for jeg savner virkelig at komme ud blandt andre mennesker. Den faste hverdag har aldrig været mere savnet, tror jeg.

Jeg er også helt sikker på, at jeg taler for mange, når jeg virkelig ønsker, at vi snart får almindelige tilstande på Vestegnen igen. Indtil da holder jeg mig dog til de udstukne regler og anbefalinger fra myndighederne. Jeg undgår så vidt muligt de store samlings-punkter, såsom f.eks. havecentre og havneområderne mv.

Jeg håber, at vores lokalsamfund overlever uden for mange skrammer. Og med det mener jeg både med henblik på vores eget velbefindende, men også vores forretningsliv på Vestegnen. For trods diverse hjælpepakker så er der stadig mange lokale virksomheder, som lider eller har det svært i denne tid. Så vi må støtte, hvor vi kan - og selvfølgelig allerhelst lokalt.

Der kan købes gavekort til biograf eller museums. Du kan bruge en lokal frisør. Det er nu, vi skal overveje, om vi ikke skal holde noget af vores sommerferie hjemme på Vestegnen. Vi skal prioritere at bruge de lokale butikker så meget som muligt - og huske at blive ved med det. Også på den anden side af coronakrisen.

Herhjemme er vi f.eks. begyndt at handle primært lokalt. Desuden har vi skruet en lille smule op for forbruget. Primært fordi vi har haft mulighed for det, men også fordi vi har sparet en del penge på at være hjemsendt. Vi har været hjemme uden andet aktivitetsniveau end at gå eller løbe ture udenfor. Så vores lokalsamfund har fået vores støtte. Især vores ugentlige middag med lokalt take-away er populær hos mine børn.

Vestegnen kan nok ikke undgå at løbe ind i butikker, der lukker og slukker - eller firmaer, der går konkurs. Corona har vist sig ikke kun at være en grim sygdom, men også en krise for vores lokalsamfund. Men vi kan alle prøve at gøre vores bedste til at Vestegnen består. Det er nu, vi skal vise vores støtte og at vi alle bakker op omkring vores dejlige lokalsamfund.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...