torsdag den 19. marts 2015

Madplan for denne + næste uge

Jeg elsker madplaner. Jeg er jo lidt en kontrolfreak og derfor er det godt for mit planlægningsgen, at jeg har en madplan (og der er købt ind til det) når ungerne lander på matriklen hveranden fredag. 

Jeg bruger som regel en times tid med opskriftbøger, opskrifter på nettet og mine egne udklip/kopier fra diverse blade. Jeg vil gerne lave en madplan, som både giver os lidt variation og også minimerer madspild.

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke gider spise pasta hver dag hele ugen, selv om det ikke ville røre ungerne det mindste. Så jeg prøver at få vekslet mellem pasta, ris og kartofler. Det lykkes som regel. Samtidig skal vi nogle gange afprøve nye retter og det skal også tænkes ind.

Søndag er sat af til suppe-dag og derfor nogle gange kødløs. Det eneste jeg savner er lidt mere fisk på menuen, men jeg synes dælme, det er svært og dyrt.

På bloggen har jeg aldrig delt mine madplaner, men nu giver jeg det lige et forsøg. Trods det er en rigtig underlig uge at begynde med, da vi har 2 reste-mad dage. Men fryseren trænger til at blive tømt lidt i bund og derfor skal alle reste-retter derinde spises indenfor overskuelig fremtid. 
Opskrift på kylling findes her (jeg laver den med kylling i stedet for kalkun). Og opskriften på koteletter her. Mange opskrifter bruger jeg kun som udgangspunkt og så tilretter jeg efter hvilke ingredienser man kan få årstidsmæssigt og hvad vi kan lide herhjemme.


Min ældste søn, som er god i køkkenet, skal lave retten lørdag og den er efter denne opskrift. Suppen er en opskrift fra Lidl og findes her. Den har jeg aldrig lavet før og jeg tror, vi skal have lidt blomkålschips til den. Så kan jeg også få afprøvet mit nye mandolinjern #win.


Til info: Ingen spons i dette indlæg. Jeg bruger bare nettet flittigt til at finde opskrifter.8 kommentarer:

 1. Lyder som en god madplan - og god fornøjelse med blomkålschipsene - tror også vi napper dem her i weekend. Derudover har jeg oksehaler i fryseren, som jeg pønser på at kokkerere med lørdag. KRam herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - det lyder spændende. Det er sjældent jeg kaster mig over ingredienser som oksehaler. Mest fordi jeg ikke ved hvad jeg skal stille op med dem! Kram

   Slet
 2. Kudos, hvis det virker for jer! Vi har forsøgt madplaner så mange gange, men det fungerer bare ikke for os. Til gengæld har vi været så glade for årstiderne. Vi får til 3 dage og så har vi frit slag resten af ugen, hvilket som regel ikke plejer at være et problem. I øvrigt er der gode madplaner på http://voresborn.dk/madplan hvor der også er en med fisk hver uge.. og nu er der jo fiskebil om torsdagen ved brugsen.... såå det ;D

  SvarSlet
  Svar
  1. @rijah - ja fiskebilen kigger jeg nogle gange ind hos. Synes bare det er rasende dyrt! Jeg brugte heller ikke madplan så meget da vi kun var 3. Måske det kommer for jer en dag? Jeg kender dog flere som trives uden ;) kh Birgitte

   Slet
 3. Ja her sværger vi også til madplaner de fleste uger, for at få varieret mad uden madspild. En gang imellem som i denne uge bliver der så ryddet ekstra op i fryserens og køleskabets depoter. :-)
  Så sammen med hønsene undgår vi næsten madspild :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - ingen høns her. Vi må ikke holde dem på altanen ;) men fryseren er god. Også til de uger hvor det skal gå lidt stærkt med maden. Kh

   Slet
 4. Vi bruger også madplaner, i det hele taget al den planlægning vi kan, for at gøre det hele lidt nemmere og give lidt mere tid til "fri leg" - okay kontrol er godt :-) sjovt, jeg har også planer om blomkålschipsene skal være mit første forsøg med det ny indkøbte mandolinjern. Håber det kan lykkes i weekenden. Kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - vi må give Dorte en melding om de bliver gode de chips :) og ja, kontrol er godt ;) kh Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...