mandag den 20. februar 2017

Hverdagsmad

Mens jeg i denne uge nyder en ferie med helpension, så vil jeg fortælle lidt om madplanen for uge 7. Det er sådan, at når ungerne kommer hjem, så er det fredag og her begynder min madplan så... Og egentlig er der ikke noget specielt ved min madplan for uge 7 (weekenden uge 6), men der var ret mange retter i den, som jeg har fundet på andre blogs. 

Så jeg tænker, at det vil jeg lige dele med jer. Det ville jo så også have været fedt, hvis jeg havde tænkt lidt fremad og taget billeder af maden, men jeg kom først på idéen til indlægget tirsdag aften, så I må undvære denne gang (men kig på diverse links til opskrifterne, for her er der lidt billeder).


Fredag: Gisou med ris. Det er en rigtig gammel opskrift, som jeg har prøvet et par gange. Jeg tager udgangspunkt i denne opskrift. Jeg bruger altid hakket oksekød og denne gang kom der både spidskål (i stedet for hvidkål), porrer og grøn peberfrugt i. Jeg kører det hele igennem min mini-hakker, så der ikke er store stykker grønt i maden. Samtidig giver det en lidt tættere konsistens på retten. 

Lørdag: Kyllingelår med kartoffelbåde og bønnefritter. Alle i min familie elsker bønnefritter, som jeg i tidernes morgen fandt på denne side. Vi laver dem med olie, salt og peber. Nogle gange også med noget chili, enten olie eller flager.

Søndag: Karrysuppe med rejer. Jeg fandt opskriften her og lavede den for første gang. Min yngste kunne ikke lide suppen, men vi andre var ret begejstrede. Jeg brugte en dåse kokosmælk og lidt piskefløde, da jeg lavede dobbelt portion af opskriften.

Mandag: Rugbrød. Her er ingen opskrift, men vi fik frikadeller til... Mandagen er jo altid travl, så vi spiser ofte forskudt. Så er rugbrød dejlig nemt.

Tirsdag: Pasta med laks. Tirsdag havde jeg vasketur lige op til spisetid (vi har fællesvaskeri) og derfor var der brug for en hurtig ret. Vi havde desuden noget røget laks fra jul i fryseren og derfor blev det denne opskrift. Nu er den afprøvet og den kommer helt sikkert på menuen igen en dag. Jeg fik ikke lige blendet de hakkede tomater. Til gengæld kom jeg tørret basilikum, tørret oregano og lidt balsamico i sovsen og tilsatte først fløden i de sidste 10 min. 

Onsdag: Svensk pølseret. Min yngste har plaget flere gange og selv om jeg normalt ikke er fan af pasta to dage i streg, så passede det fint ind med træning og en (anden) nem ret. Normalt ville der stå rester på programmet, men jeg fik denne ret klemt ind. Havde vi haft kogte kartofler til overs fra mandagen, så havde jeg nok lavet denne variant. Den har vi lavet et par gange og den er også rigtig lækker.

Torsdag spiste vi take-out, fordi vi skulle rejse fredag eftermiddag. Når vi kommer hjem, så går der lidt tid før jeg skal i gang med madplaner igen. Det sagt, så tager jeg gerne imod nye/gode idéer til retter, jeg skal afprøve... Måske du har lige den rette ret til mig?!!
8 kommentarer:

 1. Lyder lækkert - også med en uges helpension :-). KRam D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - helpension er særlig dejligt når man er træt efter en dag på ski. Kram B

   Slet
 2. det lyder som en lækker madplans uge.
  Og så nyd pensionen, for det er da for skønt, at få det hele serveret.
  kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - det er ekstra skønt at det hele bliver serveret efter en lang dag udenfor i den klare luft. Kh. Birgitte

   Slet
 3. uhm pasta med laks:) Håber du/I nyder jeres skiferie:) Her er tacos med spaghetti (vi andre har kød i men mindstemanden spiser ikke kød ret tit) the tween har både kød, spaghetti og salat plus dressing i:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - uh tacos, kunne være vi også skulle få det inden længe. Kh. Birgitte

   Slet
 4. En kylling i stegeso med rodfrugter og lidt øl er altid godt... og nemt, men tager tid.
  Har dog aldrig set svenskpølseret med pasta... så den de kalder dansk da mere den klassiske svenske...
  hvad siger ungerne til tarteletter?

  SvarSlet
  Svar
  1. @Min Servicehund - ældste elsker tarteletter og den yngste kan ikke lide dem ;-) men kylling kan vi alle lide :-) kh. BIrgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...