torsdag den 5. juni 2014

Hverdags livret

Hverdagsbillede nr. 2 er et billede af en af mine favorit hverdags livretter. Svensk pølseret i vores familie:
Kønt ser det ikke ud, som det ligger der, rodet rundt i gryden. Det smager dog godt. Jeg kender ikke mange, der har rynket næse ved servering. Og det er ikke så lidt, der har fået det serveret fra min mormors eller mine gryder. 

Faktisk er det jo ikke svensk pølseret i traditionel opskrift. Det er vist kun pølser de to retter har til fælles. Så langt tilbage jeg kan huske, har jeg dog fået serveret det under navnet "svensk pølseret" hos min mormor og morfar. 

Det var min mormors store støbejernsgryde, der blev brugt til retten. Min morfar fik serveret pølser og kartofler, da han bestemt ikke brød sig om "ormene", som han kaldte macaroni. 

Min bror og jeg har fået opskriften af vores mormor og lavet den mange gange. Ikke helt så perfekt i smagen som hendes. Eller er det mon minderne, der snyder os?!! Højst sandsynligt. 

Heldigvis kan vores børn også godt lide retten. Ellers var de ilde stedt, for den er ofte på bordet. Og i dag har min ældste søn for første gang selv lavet den (med minimal hjælp). Således går mormors svenske pølseret videre i 4. generation. 

3 kommentarer:

 1. Ser lækkert ud, men der er ikke meget svensk pølseret over det.. :P
  Derfor smager det jo godt alligevel.. :D
  Sejt at sønnen nu selv kan lave retten..

  Krammer.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Jeanette - nej, den har ikke meget med den klassiske ret at gøre. Men jeg elsker den! Haha. Kh Birgitte

   Slet
  2. Det er jo også det vigtigste... :P

   Slet

Giv mig dine tanker...