mandag den 8. november 2010

Sukker eller ej

Jeg er i gang med at læse denne bog:

sukkersherif

Den er lidt frelst, men faktisk opdagede jeg, at vi - i min familie - er meget godt med, når det gælder begrænsningen af sukker i hverdagen. Også familiens påvirkning er der styr på.

Mig selv er der derimod ikke særlig meget styr på. Følte virkelig, at det var mig, der blev skrevet om, når der beskrives en mor, der står i ly af køkkenskabet med munden fuld og slik/chokolade, for at skjule det for børnene...

Og så er der det der med, at jeg godt kan lide at bage... Det er altså svært ikke at smage, når man bager. Fredag lavede vi pebernødder - og selvfølgelig må ungerne smage - det var jo dem, der havde lavet dem!

Nå, men prøver at hylde det der 5-2 princip, altså kun slik og andet fredag og lørdag. Det er rigtig svært for mig, især når jeg skæver til listen om, hvad der går ind under søde sager. Jeg ER blevet bedre til at spise frugt om eftermiddagen, men om aftenen så kan alle gode argumenter blive fejet af bordet af en pose chips.

Det ses - også på vægten. Jeg vejer 8 kg. mere end hvad jeg (synes jeg) skulle! Vil dog være tilfreds med bare 5 kg. af... så kan jeg måske passe de fordømte bukser igen :-(  - det er ikke nemt at være en lille madglad trunte.

1 kommentar:

  1. hej
    ganske glimrende blogindlæg, der indkapsler mange af de typiske nutidsproblemer, man kan tumle med som familie af i dag. jeg kan selv anbefale følgende bog, der også har mange perspektiver omkring sukkerindtagelse med og gode råd også: www.olmaven.dk

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...