mandag den 23. juli 2018

Udsalgsvaner og klædeskabet

Jeg er dårlig til udsalg. Eller... Jeg er dårlig til at stå i butikkerne og lede efter en god udsalgsdeal. Jeg er meget bedre på nettet. Der kan jeg sidde i ro og mag og sortere efter egen smag. 

Jeg har prøvet at holde rigtig meget igen med dette udsalg. Fordi udsalgsvarer ofte er ting, som jeg ikke havde kig på inden og dermed ikke har behov for. 

Det er dog på udsalg, at jeg køber ind til mit lager af creme, strømpebukser og uldtøj. Jeg har på dette sommerudsalg købt billigt undertøj og uldstrømper. 

Så nu er jeg begyndt at vende blikket mod de nye varer. Jeg ved, at jeg nok kommer til at skifte min vinterfrakke ud, da den er ret slidt. Ellers tror jeg, at jeg er dækket godt ind til næste sæson.

Jeg har nemlig kun et skab med tøj. Jeg ved, at en del mennesker har to garderober. En sommer og vinter garderobe. Folk som pakker ting ned, når efteråret kommer og finder ting frem fra kasser, når varmen er på vej. Min vinterfrakke hænger i kælderen for tiden, men ellers er alt mit tøj i skabet. Også sweaters og uldtrøjer.

Jeg bruger gerne mine sommerkjole om vinteren. Bare med en cardigan over og et par strømpebukser under. Det samme med mine toppe. De bliver brugt hele året, med eller uden jakke, blazer, cardigan eller sweatshirts.

Nogle ting kan bruges med en langærmet t-shirt under. Andre ting kan bruges i en lag-på-lag løsning. Derfor er det primært badetøj, sko og overtøj, som skifter hen over sæsonen.8 kommentarer:

 1. Jeg er heller ikke til de fysiske udsalg mere. Mine indkøb foregår primært på nettet, og der ryger efterhånden ikke ret meget mere i kurven, end jeg har brug for ... Lidt kedeligt, men sådan føles det faktisk ikke. Jeg er sådan en, der pakker væk og finder frem. Altså, når det bliver til noget. Det gjorde det så ikke i år, og nu gider jeg nok ikke pakke mit vintertøj væk, selv om det lige pt er svært at forestille sig, at vi nogensinde skal bruge det igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - Med alderen bliver vi nok mere kedelige... Eller så finder vi bare ud af, hvad vores stil er og har brug for mindre. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg bruger slet ikke det der udsalg. Jeg køber, hvis jeg har et (længerevarende) behov for noget.
  For mig er udsalg lig med alt for meget ubrugelig, hvis eneste egenskab er, at det er billigt.
  Jeg har heller ikke vinter og sommer garderobe. Som dig bruger jeg alt året rundt- med udtagelse af overtøj naturligvis. Men lag på lag fungerer også her:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - lag på lag er ikke lige aktuelt nu ;-) men ja, udsalg er ofte ubrugeligt. Dog har jeg sidste år gjort en god deal på en jakke, som jeg ikke havde kigget på, men som jeg endte med at bruge ret så meget. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg er også blevet langt bedre til at begrænse mig, og har også kun et skab.
  Dog har jeg forelsket mig vanvittigt i en tommy hilfiger kjole til 1600 kr, jeg ved godt at den ikke bliver min, men hvor er den smuk.
  Hilsen Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - tommy hilfiger kommer ofte på tilbud i Magasin. Både butik og online. Så det er værd at holde øje med (og de har altså også nogle flotte kjoler). Kh. Birgitte

   Slet
 4. Sikke en fed måde at downsize på, det har virkelig inspireret mig. Dog sidder jeg og tænker lidt på farver, synes egentlig at jeg tit går i lidt dybere farver om vinteren. Er det samme tilfældet hos dig? og hvordan løser du så den lille udfordring... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg har ikke altid været god til farver, så jeg har gået i mørke farver også om sommeren. Nu har jeg sprunget ud i de mange farver og mønstre og tænker faktisk at de sagtens kan gå til vinter. F.eks. min gule sommerkjole med sort og hvid mønster kan bruges med et par nylonstrømper og en sort cardigan. Og så håber jeg, at få lidt flere farver med ind i vintersæsonen. Det trænger jeg til :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...