søndag den 19. november 2017

TV-vaner - eller mangel på samme

Jeg er fra den generation, hvor tv'et er/var noget, vi samles om. Det er det til dels stadig hjemme hos os. Bortset fra at nogle godt kan sidde foran tv'et og samtidig se noget andet på computeren/mobilen. Jeg har sluttet fred med det, for vi er trods alt sammen - i samme rum (sofa)

Jeg læste en artikel om, at ældre mennesker ser mere og mere tv (i forhold til tidligere år). Samtidig så ser unge mindre tv. Det passer meget godt med udviklingen i mit hjem. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting, for vi kan stadig mødes om det, vi har set på den ene eller anden platform - og bruge det som udgangspunkt for samtale. 

I mit hjem findes både Netflix og HBO. Alligevel streamer jeg ofte fra DR. De har mange gode programmer, som jeg ikke lige får set. Nogle hører jeg om og ser i en ledig stund. Andre fik jeg ikke set, da de blev vist i tv. Faktum er også, at jeg ser en del tv/streaming i perioder. For så slet ikke at se noget i andre. 

Jeg kan godt glæde mig til at skulle se noget i tv på et bestemt tidspunkt. F.eks. følger jeg med i Herrens Veje og jeg sidder troligt hver søndag kl. 20.00 foran skærmen. Trods at jeg jo bare kunne streame den, på et hvilket som helst andet tidspunkt.

Jeg tror, jeg er en uddøende race. Mine børn ser i hvert fald ikke meget tv direkte. Måske det kommer når de bliver ældre. Eller måske de bare er vokset op med, at man kan se, hvad man vil - når man vil. I det hele taget så ser de i perioder Netflix/HBO, men f.eks. videoer på YouTube og Facebook ser de også en del af. 


8 kommentarer:

 1. jeg tror tv som man så det i gamle dag som samlet er ved at forsvinde .. vi ser ikke tv her hjemme mere .. børnen gør som dine og manden streamer og det gør jeg også de programmer jeg mest ser jeg på min pc ... ser meget dr.1 programmer og youtube ... og så har vi viaplay hvor vi ser tv-serier og film ... tv er ikke dødt det ses bare på en anden måde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - ja, jeg tror også på, at det ændrer sig meget de kommende år. Mon vi slipper for antennepakker mv.? Det bliver spændende. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg ville ønske jeg var bedre til at huske at det er søndag kl. 20 det foregår, eller onsdag kl. 20... ofte husker jeg det ikke, og så må jeg streame. Jeg er ellers lidt lige som dig lige der, og elsker at se programmerne sådan rigtigt, og ikke som stream ;) men samtidig holder jeg utrolig meget af at streame alt det jeg ikke fik set - eller gense noget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. @S - hvis det kan trøste, så er det pt. den eneste udsendelse jeg husker. Men det er også fordi jeg virkelig værdsætter den time, hvor weekenden slutter. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg tror heller ikke flow-tv overlever mange år endnu. Konkurrencen fra netflix, HBO mm er simpelthen for overvældende og nyheder, ja dem ser man jo på nettet. For første gang i 10 år skal vi herhjemme faktisk have en tv-pakke (fordi det er et tilbud ifm vores job) og derfor har vi besluttet at opsige Netflix og Viaplay, som vi kører med lige nu. Det bliver lidt sjovt at se, hvordan det bliver og om vi overhovedet kommer til at benytte de mange forskellige kanaler. KH D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - vi har god pris på tv-pakke her. Og fodboldkampe er i høj kurs - og de kan ikke rigtig streames fra Netflix ;-) Men det bliver da vildt for jeres unger ikke at kunne streame når det passer (men så er der selvfølgelig Ramasjang). Kh. B

   Slet
  2. Vi er så slemme forældre, at de som oftest alligevel kun får lov at se Ramasjang (vi har brugt livestream af DR også) :-)), så tænker det går fint.

   Slet
  3. @Dorte - med slemme forældre tænker jeg det går rigtig fint :-)

   Slet

Giv mig dine tanker...