mandag den 13. november 2017

Fredag med familie

Jeg havde en dejlig Mortens Aften. Egentlig går jeg ikke meget op i det med and. Altså, jeg elsker and, men det behøver ikke være på den dag. 

Da min mormor og morfar levede holdt de altid Mortens Aften. Mine forældre har også holdt det. Sidste år var jeg i Odense og holdt det med familie og venner. 

For egentlig handler det for mig mere om at være sammen, end selve den famøse and. At vi samles - familie og venner - og nyder hinandens selskab.

Jeg bliver helt varm om hjertet, når jeg om fredagen står i blomsterbutikken og køber en lille værtindegave. Især når ekspedienten spørger, om jeg skal spise and i aften - og jeg så kan svare, at jeg skal hjem til min familie. 

Jeg er og bliver et stort familie-menneske og jeg har svært ved at forstå, når folk ikke synes det betyder noget. Det kan der være flere grunde til - og jeg skal ikke dømme nogen på det grundlag. Personligt er familien bare mit grundlag.

Så fredag med and var så dejligt - og så var der hjemmelavet gammeldags æblekage til dessert. Mums!


6 kommentarer:

 1. Det lyder så skønt, Birgitte! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - det føles også skønt :-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Mums!! Vi holdt mortens aften med bøffer og burgere - har aldrig rigtig for alvor fået den tradition ind under huden, men fra tid til anden giver vi den gas med and und alles. Bøffer er dog et helt okay alternativ :-). Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - bøffer er slet ikke dårligt. Min kollega fik lasagne. Og jeg fik kun and, fordi jeg har andre til at lave det ;-) kram B

   Slet
 3. Det er bare et dejligt indlæg Birgitte - at få et sus af taknemmelighed er bare det bedste.

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. @A - tusind tak, det er nemlig så dejligt. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...