mandag den 7. december 2015

Glædelig 7. december

I dag handler mit indlæg om juleknas. Småkager, jule-slik og konfekt. Jeg er ikke den store fan. For at sige det mildt.

Jeg elsker jo egentlig at bage, så det er vel lidt underligt, at jeg ikke bryder mig synderligt om småkager. Hverken at bage eller spise dem. Jeg er helt klart bedst til gær-dej og vi skal da også have lucia-brød igen i år. 

Resten af familien elsker småkager. Og jeg kan også godt bage nogle julekager. Jeg er bare ikke nogen haj til det. Jeg har et par år trofast lavet pebernødder. Det går fint nok med dem. Det går ikke altid helt så godt med andre småkager. Men så længe jeg ikke skal spise dem selv, så er der år, hvor jeg prøver at lave småkager. Selv om jeg aldrig bliver helt prof til det.

Småkager hører julen til- Så det er heldigt, at min mor hvert år laver en kagedåse fyldt med brunkager - og andre småkager - til os. Som den øvrige del af familien spiser med stor glæde. 

Glædelig 7. december fra en fyldt kagedåse

16 kommentarer:

 1. Vaniljekranse, jødekager og pebernødder - hjemmebagt altså. Mums. Ikke for sprøde og ikke for bløde. Godt vi kun bager den slags til jul ;o)
  Glæder mig til at høre om dit Lucia-brød!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Liv - jeg er bare ikke småkage-fan, heller ikke udenfor juletid ;-) dejligt at andre kan spise dem. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg plejer ellers ikke at bage julekager, men i lørdags overgav jeg mig og bagte brunkager.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - håber de blev rigtig gode. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Vi er som altid kummerlige hjemme hos os. Da Ældste Pode i lørdags bedyrede, at han gerne ville bage brunkager, tænkte jeg som udgangspunkt Nettos færdigdej. Bortset fra at den var udsolgt. Så vi endte med at komme hjem med en Shake-and-bake-krydderkage med frysetørrede æblestykker. Jublen ville ingen ende tage da kagen kom ud af ovnen. Den smagte heller ikke så dårligt som forventet.... Bummelum, fantastisk med hjemmebag!.....

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mor-monster - vi er heller ikke blege for en omgang færdigdej, hvis ungerne spørger. Fedt at den smagte godt ;-) kh. Birgitte

   Slet
  2. Er der andre måder end færdigdej fra discount'en?!

   Slet
  3. @Liv - ja jeg har hørt rygte ude i byen om andet ;-)

   Slet
 4. Der var engang, hvor jeg altid bagte en masse småkager, selvom det ikke er noget jeg selv spiser. De sidste mange år er det kun æbleskiver og gærklejner jeg kaster mig over. Der kan fryses og det spiser jeg også selv. Jeg er bare slet ikke nået så langt endnu i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Pia - gær-klejner har jeg aldrig hørt om. Det må jeg vist lige undersøge ;-) men altså, jeg spiser ikke rigtig noget af det. Håber du når det du vil i år. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Jeg har aldrig bagt noget juleagtigt. Børnene går over til mormor og så ordner hun den del af opdragelsen. Sørger for de ved, de forskellige småkager og bager med dem. De har så kager med hjem til manden og mig:o) Jeg bager pandekager eller cupcakes men det er jo all year around;) Ved ikke hvad Luciabrød er så glæder mig til at se dine:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - ja mormor for the win! Luciabrød får vi faktisk hele vinteren (ligesom pandekager og vafler), men egentlig spiser man dem til Lucia-dagen. Jeg laver et indlæg om det. Kh. Birgitte

   Slet
 6. Skønt med en mor,d er er leveringsdygtig i julesmåkager, hvis man helst selv er fri for at bage dem :-) Gær-dej går jeg til gengæld uden om i en stor bue, da jeg har et lidt anstrengt forhold til gær.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Fruen - ja det er dejligt med sådan en mor :-) man kan også godt bage 'gær'-agtige bagværk med bagepulver. Eller surdej (det gør jeg det så ikke i!) Kh. Birgitte

   Slet
 7. Jeg bager hellere småkager end jeg spiser dem, men andre har vist ordnet årets produktion, så jeg må muligvis i gang igen :-) I år var kæresten helt vild efter at lave konfekt, og det var faktisk et sjovt og hyggeligt tilbageblik til barndommen! Dengang var min begejstring for rom-rosiner dog endnu ikke vækket...
  Har du en god opskrift på lucia-brød? Gerne med ægte safran! I så fald vil jeg gerne se den, med mindre det er en dyb hemmelighed ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Betteskov - hvor dejligt at du gider bage småkager :-) jeg bruger opskrift fra Valdemarsro eller Sif Orellana. Se mere her: http://www.valdemarsro.dk/lucia/
   Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...