torsdag den 11. december 2014

Mere om tøjstil...

Inspireret af en kommentar i dette indlæg, så er jeg begyndt på en liste over, hvilken stil jeg har. Altså en stilguide til mig selv, som måske kan hjælpe mig? 

Jeg skrev noget om tøjstil i sidste måned. Jeg var så heldig at få link hertil, så jeg fik lidt input til, hvordan det kunne gøres, hvis man ønskede et overblik over ens egen stil. Så ud fra den model, prøver jeg nu at gøre lidt status:


1. De elementer, der går igen i min stil/garderobe:
 • Enkelt
 • Praktisk/afslappet
 • Råt
 • Sort 
 • Lidt farve
 • Lidt mønster 
Materialer: Jeans, strik, bomuld, micromodal
Mønstre: Ensfarvet, striber, prikker, 
dyreprint
Farver: Sort, grå, mørkeblå, bordeaux
Lidt også af: Neon, pasteller  2. Stilinspiration - i billeder:
Jeg har stort set altid noget på, der ligner disse billeder. Min favorit er jeans og en t-shirt + støvler eller et par af mine Nike Free gummisko. Især billede 3 er prototypen på mig. Jeg har stort set altid et tørklæde på i efterår/vinter sæsonen og er desuden stor fan af cardigan og lag på lag. Kan ikke finde ud af det med blazer, jeg føler mig alt for fin i den. Jeg er desuden begyndt at gå mere i kjole og nederdel kombineret med grove strømpebukser og gummisko. Så føler jeg mig ikke så 'overfin'.
(alle billeder er herfra).


3. Stilinspiration - accessories:
Her er vi nok ude i lidt fine smykker blandet med de rå. Jeg har både Troldekugler, Georg Jensen, Maria Black og Line og Jo smykker. Jeg elsker det lidt rå i de oxiderede smykker. De giver et godt modspil til f.eks. en fin kjole. 


4. Makeup- og hår-inspiration:
Her er jeg (igen) til det meget naturlige og casuale - rodet hår, som hovedregel 'nøgen' hud uden pudder eller bb-creme, lidt eyeliner og masser af mascara og lidt udtværet smokey eye-look (også i mild grad til hverdag). Jeg kommer oftest brunlige og grå nuancer på øjnene. Og til tider en smule lilla. Lipgloss + læbebalsam er et hit. Og så elsker jeg neglelak - især glimmer farver hitter, men får alt for sjældent lagt det.   


Konklusion:
Jeg føler mig hjemme i en enkel/afslappet stil. Kombineret med rå detaljer og få farver. Jeg er ikke god til at gå i f.eks. blomstret tøj eller styles, hvor jeg føler at det er tøjet, der kommer med mig - i stedet for omvendt. Jeg skal være bedre til at undgå køb, som ikke passer ind (jeg er allerede godt på vej). Og kombinere sort med lidt farve/mønster. 

Så alt i alt har jeg en god guideline til udvikling af min stil/garderobe. Det har været en rigtig fin øvelse, der har sat nogle tanker i gang - og også resulteret i noget tiltrængt oprydning i mit skab. 
4 kommentarer:

 1. Ej den øvelse skal jeg vist også have lavet! Ved sgu ikke helt hvad min stil er... En go´ blanding tror jeg. Nogle dage meget basic, og andre dage får den fuld skrue med læbestift og hæle ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Henriette - det er en god øvelse, især hvis man har tendens til fejl-køb. Og jeg er også meget svingende i tøjet, men heldigvis kan min garderobe dresses op og ned med de ting der er nu :-)

   Slet
 2. Sikke en god måde at gøre det på!

  SvarSlet
 3. @Thilde - ja det hjælper til at finde ens egen 'kerne' :-)

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...