tirsdag den 23. december 2014

Juleferie, sygdom og det skrøbelige liv

Glædelig lille-juleaften. Jeg er gået på juleferie. Lige nu. Det sidste arbejde er lavet og kontoret er 'af-pyntet' og klar til opstart i januar. Jeg nåede det meste og resten ordner jeg nok i juleferien.

Jeg har siden lørdag haft sygdom snigende ind på livet af mig. Jeg håber meget, at det bliver ved en lille forkølelse og prøver virkelig at holde det nede med de der vidunderdråber. Skulle jeg blive syg i julen, vil det dog langt fra være første gang. Jeg har en tendens til at blive syg lige op til selve juleaften eller i dagene efter. 

Har engang præsteret at tage til jul i Odense med kraftig influenza. Brugte lang togtur til at sove, gå ind af døren hos min bror og direkte op og sove videre, for kun at stå op til maden og gaver. Jeg tror, at jeg de sidste 5 år har haft én sygdoms-fri jul, ellers har jeg altid være mere eller mindre ramt. Og de kloge vil nok konkludere, at jeg stresser for meget i december og når jeg så endelig har tid til at slappe lidt af, så rammer det. 

Trods truende snot og en jul uden ungerne, så vil jeg dog bruge juleferien på at nyde det hele. I går blev endnu en i min bekendtskabskreds nemlig tilføjet til den alt for lange liste over kræftpatienter. Hvilket gjorde, at jeg fik virkelig dårlige tanker og ikke kunne sove. Kræft er noget nær den værste sygdom, jeg kender og jeg ville ønske, at der var en kur for den.

Livet er skrøbeligt og vi skal huske at nyde det. Det var summen af alle min tanker i går aftes. Jeg har derfor besluttet, at det skal være et af mine nytårsønsker for 2015. Mere om dem i et senere indlæg...

Ønsker jer alle en rigtig glædelig jul derude. Pas godt på livet og hinanden.        

Snevejr

4 kommentarer:

 1. Rigtig god bedring Birgitte. Ja "de kloge" ville nok sige et og andet om, at din krop prøver at fortælle dig noget.

  Tror det er et godt nytårsfortsæt. Uanset om man kender syge mennesker eller ej, skal vi alle passe lidt bedre på os selv.
  HUSK du skal tage 1 dråbe pr kg kropsvægt hver 2.-3. time, mens infektionen er værst...

  Kh og glædelig jul

  SvarSlet
  Svar
  1. @Hyldemor - jeg fik klaret julen uden det store sygdom. Det virker altså! Og nu håber jeg, at det var det for denne vinter :-) håber I havde en god jul. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Hej Birgitte
  Jeg håber, at du har det bedre. Jeg kender desværre alt for godt til det med sygdom julen, hos os har det desværre været børnene der har været udsat. Men i år har vi været heldige indtil i går, hvor jeg blev ramt, men jeg klarer mig. At livet er skrøbeligt er så evigt rigtigt, jeg kender heldigvis til flere gode eksempler på at folk har klaret sig igennem kræft, selv om det selvfølgelig altid hænger og skygger også bagefter, men det kan lykkes! Jeg kender til alvorlig sygdom på anden vis også, og om hvor man kan havne, hvis man ikke passer på sig selv (og selvfølgelig også selv om man gør). Men jeg kan kun sige det for tydeligt: Pas på dig selv! :-) At brænde sit lys i begge ender fører intet godt med sig. Jeg ved det helt personligt. Rigtig god (bag)-jul og Godt nytår (og godt nytårsfortsæt :-) ).

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg er blevet meget bedre, til at sige stop og mærke efter. Dog vil jeg prøve at blive endnu bedre til at nyde nuet og passe på mig selv i det nye år. Håber du har klaret dig igennem sygdom og er ved at være ovenpå. Og at I havde en god jul :-) Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...