tirsdag den 2. december 2014

Ja til flere ting

Jeg har lovet min yngste søn ikke altid at sige 'nej'. Han synes, jeg gør det alt for meget. Det synes jeg ikke. Vi har mødtes på midten og jeg har prøvet, at påpege overfor ham, når jeg siger ja.

Denne weekend sagde jeg ja til at bage småkager og pebernødder fredag eftermiddag - selv om jeg var træt og samtidig stod med noget vasketøj og klargøring til aftensmad. 

Lørdag sagde jeg ja til en spontan tur i Rundetårn, nu vi alligevel var i København - selv om det betød en ekstra time i den frysende kulde. 

Og søndag sagde jeg ja, til at han måtte bruge nogle af hans lommepenge på kirkens julemarked - selv om jeg mener, han ikke burde brug pengene på tombola og lykkehjul. 

Mandag kom endnu flere ja'er - for vi har aftalt, at han måtte se TV efter skole, spise småkager og se julekalender om aftenen, selv om den først slutter lige efter normal sengetid.

Jeg er inde i en god stime! - godt at man nogle gange kan mødes på midten og få ændret lidt på de dårlige faste vaner.







Dejlige København
     

6 kommentarer:

 1. Jeg siger godt nok også meget nej for tiden. Hele tiden. Øver mig virkelig i at omformulere det ret endegyldige nej til et imødekommende alternativt forslag - i hvert fald i de situationer hvor det ikke behøver være så absolut.

  Men klokken tre om natten. Der er svaret bare altid endegyldigt nej. Heh.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Konen - alt mellem kl. 22,30 og 05,30 er endegyldigt nej! Men nu er mine unger heldigvis så store, at den mindste vågnede som den første kl. 9,30 i søndags (sorry). Og om-formulering må være vejen frem ;-)

   Slet
 2. Fint input - man blir lettere i kroppen af at sige ja - og din søn vil kun hyggelige ting, og gerne sammen med dig �� Ikke værst

  SvarSlet
  Svar
  1. @Hsp - for mig har det også hjulpet, at blive mere bevidst om, hvornår jeg siger ja :-)

   Slet
 3. Synes det lyder som mange konstruktive ja´er. Han er vist ikke blevet snydt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - det tænker jeg heller ikke - det synes han bare tit han bliver. Han er jo ikke lillebror for ingenting :-)

   Slet

Giv mig dine tanker...