tirsdag den 28. oktober 2014

Noget om sponsorerede indlæg

Jeg har et godt samarbejde med Lahme omkring test af produkter. Dvs. jeg får tilbudt produkter, som jeg skal teste. Jeg kan så sige ja tak eller nej tak til produkterne. Produkterne bliver tilsendt gratis, mod at jeg skriver på bloggen, hvad jeg synes om dem/det. Altså en test med efterfølgende reklame på bloggen. Det er en form, som jeg personligt synes rigtig godt om. 

Jeg ved godt, at flere synes, at det er 'at sælge sig selv for billigt'. Altså at jeg skriver gratis. Hvorfor skulle jeg ikke få et honorar for at skrive om mine tests af diverse produkter? Og scorer virksomhederne ikke bare en masse billig (gratis?) reklame på denne måde? Jo måske. På den anden side, så føler jeg mig ikke bundet af, at skulle skrive noget rosende om produktet hver gang. Jeg skriver, hvad jeg synes. Ikke hvad virksomheden måske gerne vil have (og sikkert heller ikke så langt/meget, som de ønsker)


Jeg har aldrig haft samarbejde med firmaer, hvor jeg skulle lave affiliated links, eller hvor jeg fik penge for at skrive et indlæg*. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg ville bryde mig om det, med at skulle skrive på bloggen for penge. Det er jo min blog og mine meninger, også selv om jeg skulle være enig med virksomheden. 


Et andet aspekt af det med sponsorerede indlæg er, når jeg rent faktisk har lyst til at anbefale produkter, som jeg har købt eller fået erfaring med. Så bruger jeg nu, at indikere, at jeg ikke har fået produkterne sponsoreret, netop for at undgå, at det opfattes som skjult reklame. Jeg har set flere andre bloggere skrive tilsvarende. Det er i min bog lidt ærgerligt, men åbenbart nødvendigt. Netop fordi at det jo altid skal angives, når indlægget er sponsoreret (læs mere her)


Jeg læser ikke mange blogs, der udelukkende er styret af indtjening. Personligt læser jeg helst med der, hvor man kan fornemme bloggeren bag og får lidt andre facetter end bare en lind strøm af sponsorede indlæg - og det er jeg åbenbart ikke alene om. På min blog skal der i hvert fald være en god blanding af det hele. Det har jeg bestemt. Og derfor er der også plads til sponsorede indlæg engang imellem.  
* Jeg skriver jo til lokalavisen og det gør jeg selvfølgelig ikke gratis, men det er på deres plads, deres papir og ikke min blog. 

3 kommentarer:

 1. jeg tester som dig også produkter af og til ..
  der er også tit jeg selv køber noget og skriver om det ..
  jeg har aldrig fået betalt noget for at blogge og det kommer jeg nok heller ikke til ,,,
  jeg skriver aldrig om mine indlæge er sponsoreret for det er min blog jeg bestemmer
  og jeg har læst at google og noget med søge maskiner ikke glade for ordet sponsoret ..
  og fordi andre skriver om det er sponseret eller ej blander jeg mig ikke i ..
  jeg måtte lige google affiliated links hehe ...
  for jeg anet ikke helt hvordan det fungeret .. så blev jeg så meget klogere ...
  og at du ikke skriver gratis for en avis ..du får da forhåbentligt noget for dit fine arbejde
  som jeg læser af og til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - jeg er ikke helt sikker, men tjek lige mit link i indlægget. For jeg tror at du skal opgive, at produktet er tilsendt som sponsorat (og indtægten skal opgives til SKAT).

   Slet
  2. takker for link og jeg læser ... :)

   Slet

Giv mig dine tanker...