mandag den 13. oktober 2014

Når arbejdet ikke har latté

Dette indlæg var i avisen i onsdags. Det handler om fordele og ulemper, ved at arbejde og bo i samme område. Og om at måtte undvære den daglige latté - og dermed spare en del penge!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har engang i mine (endnu) yngre dage arbejdet i centrum af København. Sådan et af de der kontorer, der lå lige midt i al det sjove. Tæt ved Strøget, tæt ved s-tog og bare generelt tæt på alting.

Ud over transporttiden frem og tilbage, så var jeg ret så glad for at arbejde tæt på et uanet antal cafeer, restauranter, kiosker, dagligvarebutikker og ikke mindst en masse tøjbutikker. For allerede dengang elskede jeg shopping og god take-away kaffe. Det var simpelthen så lækkert lige at kunne smutte ned efter en gourmet sandwich i frokostpausen, kombineret med en tur i stueetagen i Magasin for at kigge på make-up, sko eller tasker og så en lækker cafe latté på vejen tilbage på kontoret.

Nu arbejder jeg på Vestegnen. Det er ikke videre tæt på Magasin eller en lind strøm af cafeer og tøjbutikker. Det generer mig egentlig ikke så meget. Det er som om, at jo ældre jeg er blevet, jo mindre betydning har disse goder. Og jeg er ret så glad for den korte transporttid mellem hjem og arbejde.

Dog sad jeg til et møde for ikke så lang tid siden og virkelig savnede at arbejde i byen. Det var nemlig et af de der møder, der begyndte rigtig tidligt om morgenen (og dem er jeg ikke så god til) - og så var der ikke noget kaffe! Så er det, at man savner at kunne smutte rundt om hjørnet til en kaffebar og hente varm latté og en croissant.
 
Jeg har arbejdet på Vestegnen i en del år nu. Især efter jeg fik børn blev transporttid en vigtig faktor. Nærhedsprincippet er rigtig vigtigt for mig. Både da børnene var små og skulle bringes og hentes (eller blev ringet hjem syge). Eller nu hvor de er store og selv bevæger sig rundt i området. Så er det rart at vide, at man ikke er langt væk, hvis nu der skulle ske noget - eller en af dem har glemt sin nøgle.
 
Hvis jeg skulle skifte arbejdsplads en dag, så er det jo bare en ekstra bonus, at jeg bor et sted med mange forskellige virksomheder. Der findes flere industriområder rundt på Vestegnen og rigtig mange (gode) arbejdssteder. Cafeerne er jo også rykket så småt ind i området herude. Den eneste anke omkring området herude, er jo nok, at jeg ikke lige kan smutte i Magasin i min frokostpause, men så sparer jeg jo de penge - og heldigvis for mig er net-shopping jo opfundet!

Du kan læse indlægget i avisen her.

4 kommentarer:

 1. He, he. Ja, kaffe er et must, også når jeg møder kl. 10. Da der manglede mælk til kaffen i dag, valgte jeg at pimpe den med en sjat kakaomælk i stedet, hvilket en kollega også straks gjorde, imens hun efterlyste en sjat vodka også ;-) (måtte vi dog undvære ;-) )

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - vi er heldige, at have en kantine, der også sælger mælk - for mælk til kaffen kan man ikke undvære (og der kan være dage, hvor vodkaen ville være god, men det tror jeg ikke kantinen fører) ;-)

   Slet
 2. Godt du ikke har en bil så, fordi så ku du godt nå i Magasin :P

  SvarSlet
  Svar
  1. @rijaH - jeg HAR en bil... ;-) men jeg synes ikke der er så stort udvalg i Magasin i Rødovre (heldigvis).

   Slet

Giv mig dine tanker...