lørdag den 25. oktober 2014

Hvad med dig?

Her er denne uges indlæg i lokalavisen... Jeg blev kraftigt inspireret til at skrive det efter en samtale med en kollega omkring emnet. Det gælder jo ikke kun min by, men livet generelt. Ændringer begynder jo oftest med én selv!Jeg har snart skrevet her i avisen Vestegnen i 6 måneder. I den tid har jeg modtaget en del ros fra jer læsere for at skabe et nuanceret billede af Vestegnen. Det er jeg utrolig glad og taknemmelig for. Netop fordi det jo faktisk lidt er formålet med at skrive her. Det jeg hele tiden har ønsket, har været at skabe et nuanceret og ikke-stereotypt billede af vores allesammens hjem på Vestegnen.
Forleden blev jeg spurgt af en kollega (og læser), hvordan jeg blev ved med at finde på emner til mine indlæg i avisen. Jeg har faktisk ikke nogen direkte plan for emnerne til disse indlæg. Min redaktør har været så venlig at give mig helt frie tøjler, når det kommer til, hvad jeg skal skrive om. Jeg prøver dog altid at skrive lidt, om det jeg ser og det, der optager mig ved Vestegnen. For det handler jo om mig og mit syn på tingene. Uden at jeg skal prøve at gøre mig til ekspert om, hvordan alle I læsere ser Vestegnen.
Jeg kunne godt have skrevet indlæg efter indlæg om manglende integration, kriminalitet, sociale problemer, alkoholikere, unge-bander og anbragte børn. Jeg har valgt at lade være. Det har været et aktivt fravalg. Ikke fordi jeg har lyst til at lukke øjnene for de problemer, der trods alt er på Vestegnen. Mere fordi jeg ikke ønsker at bære mere brænde til et bål, som jeg mener i forvejen er velnæret af mange andre.
Det jeg i den forbindelse har fundet ud af, er at jeg faktisk deler mening med mange (flere) af jer læsere end jeg havde regnet med. I vil jo også gerne læse de gode historier. Ja, der er måske endda noget selvforstærkende i, at læse om den gode, positive historie om Vestegnen. Som Michael Jackson synger i sangen »Man in the mirror« - ja så handler det jo om, at begynde al forandring med sig selv. At ved at starte med én selv, kan det brede sig som ringe i vandet.
Jeg starter med mig selv. Med at fortælle de gode historier. Og nogle gange de sjove (men mest de sjove ting, om mig selv). Men altid historien om Vestegnen med en positiv tvist på tingene. Det ER værd, at være stolt over at bo og/eller arbejde på Vestegnen. At være glad for at være her. Og være med til at forme tingene. At skabe noget vi alle kan være glade for.
Netop ved at starte med dig selv!


Du kan se indlægget online her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...