mandag den 16. august 2021

Farvel og tak til Lokalavisen

I slutningen af juli fik jeg en mail om, at omstruktureringer på Lokalavisen betød, at jeg ikke længere skulle levere indlæg til dem. Der bliver fremadrettet ikke nogen lokalavis Vestegnen - og derfor gav det heller ikke mening med indlæg om 'Livet på Vestegnen'. Mit sidste indlæg er derfor kun online, da den trykte avis allerede er ophørt som husstandsomdelt. Du kan læse indlægget nedenfor.

Jeg har skrevet for lokalavisen siden maj 2014 - altså lidt over 7 år. Og jeg indrømmer gerne, at jeg har været lidt ramt af 7-års krisen. Eller - det har nogle gange været sådan, at jeg havde allermest travlt og også skulle finde på emner til indlæggene. Derfor gik jeg også fra indlæg hver 14. dag til hver 3. uge. Jeg har været virkelig glad for at skrive til avisen, men har på det seneste også tænkt meget over, om det skulle fortsætte i 2022. Nu blev beslutningen taget for mig og jeg kan derfor se frem til en hverdag uden de deadlines. Og det er egentlig helt ok... 

Det sidste indlæg handler om at vende tilbage efter sommerferien og da det ikke var den slutning, jeg havde planlagt (eller ville have skrevet som sidste indlæg, havde jeg vidst det på forhånd), så takker jeg af her i stedet. 7 gode år og mange sjove og pudsige oplevelser rigere. Tak til læserne og alle dem, der har gidet kommentere og skrive til mig på mails mv. Det har været en skøn tid. Nu venter nye oplevelser på Vestegnen!
Velkommen tilbage fra sommerferie. Jeg har haft en dejlig én af slagsen og jeg tænker, at det danske sommervejr sådan helt overordnet ikke har været alt for slemt. Bevares, det kunne godt have været bedre, men alt i alt en helt ok sommer vejrmæssigt.

Jeg har været så heldig at være i sommerhus i to uger i Odsherred, som jeg holder meget af. Jeg holdt tidlig ferie, så jeg kom hjem til en meget tom Vestegn, der absolut var helt nede i ferie-gear. Faktisk kom jeg hjem til en rimelig død by. Helt i modsætning til sommerlandet, jeg havde forladt, hvor der var fyldt med gæster og liv. Herhjemme var meget stille, især fordi mange af de lokale butikker havde ferielukket.

Det tog også lidt tid at vænne sig fra stilheden i sommerlandet til Vestegnen, hvor der altid er lidt liv og lyd døgnet rundt. Her er ingen rådyr i haven. Til gengæld så jeg en stor rotte løbe over gaden. Og her er lyst om natten, modsat det store bælgmørke i sommerhuset. Selv i tiden med de lyse nætter, så er der mørkt om natten i sommerhuset. Helt modsat er det hjemme på Vestegnen med gadelys og mange lys fra huse og lejligheder, skilte og butikker.

Min løbetur føltes til gengæld uendelig meget lettere, da jeg forlod sommerlandet med høje bakker og kuperet terræn. Her på Vestegnen er der (dejlig) fladt, men også masser af asfalt og fortove. Farvel til usikkerheden med at løbe på vejen og til grus og sten i skoene. Og heldigvis blev det også en glædeligt gensyn med min cykel, som ikke kom med i sommerhus, men nu er i gang igen på vores mange cykelstier.

Stranden og et dyp i havet har været flittigt brugt både i sommerhus og på Vestegnen. Jeg er simpelthen vild med at afslutte en varm dag med en kølig svømmetur. Det er noget nær det bedste jeg ved om sommeren - at vi har stranden så tæt på her på Vestegnen.

Ellers håber jeg, at I alle har haft en skøn sommer. Om I har været hjemme på Vestegnen eller ude eller en kombination af begge dele. Må jeres sommer have været fyldt med de bedste ting - masser af is, grillmad, strandture, sol og en god portion afslapningsferie. Til alle jer, der stadig har ferie i vente, så ønsker jeg en rigtig god ferie (selv om jeg er ret misundelig på alle, som stadig har sol og sommer til gode).

4 kommentarer:

 1. Nogen gang er det rart, at beslutningerne bliver taget for én, - 7 år er altså også lang tid at være skribent på avisen, så jeg kan godt forstå, hvis det begyndte at knibe med hittepåsomheden.

  Det er ellers et fint indlæg om sommerhuslivet kontra livet på Vestegnen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten - og ja, nogle gange er det helt fint, at andre stopper én. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Det må ha’ været en skæg og sjov mulighed - det har hvertfald altid været hyggeligt, at få lov at læse med på skriblerierne her.
  Og dejligt, afskeden hermed blev fin - hellere at noget løser sig selv, før man går aldeles træt i det - hver ting til sin tid 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været en rigtig sjov og udfordrende mulighed og jeg ville ikke have været foruden den :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...