mandag den 9. august 2021

Bog nr. 25 - The Vanishing Half

Det er en rigtig god bog med mange gode temaer. Den kommer omkring både familie og dens betydning i forhold til søskende og andre relationer. 

Desuden er der et gennemgående tema omkring sort/hvid i forbindelse med race. Bogen spænder mellem 1950'er og op til 1990'erne og udviklingen af samfundets iboende racisme er slående. 

Køn og identitet er også beskrevet på flere forskellige måder i bogen og faktisk ret godt vinklet. Beskrivelserne om at blive en anden kan være lidt lange, men det tjener bogen godt, at tempoet ikke er højt. 

Fortiden og dens betydning for fremtiden spiller ind for alle hovedpersonerne, samtidig med at bogen er et portræt af USA's samfund. 

Handlingen er ret simpel. Tvillingesøstre løber hjemmefra efter en noget traumatisk barndom og skilles derefter. Flere år senere mødes de igen, men ikke før deres respektive døtre har mødtes. Det hele besværes af de forskellige 'farver', som de enkelte personer har - eller ikke har. 

Fortælleren skifter mellem tvillingerne og deres døtre og hvert årti (og fortiden) har forskellige vinkler efter de forskellige fortællere. 

På dansk hedder bogen "Det der skiller os". Jeg kan varmt anbefale den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...