torsdag den 17. juni 2021

(U)sund januar? - et meget forsinket indlæg med opdatering

Jeg er ikke i gang med hvid januar eller med at nulstille et overforbrug af mad og søde sager fra december måned. Jeg er bare i gang med at undgå at spise alt for usundt. Det har jeg været siden august 2020. 

Jeg kører egentlig efter et princip, baseret på lyst. Altså, har jeg lyst til slik, så spiser jeg det, men kun indtil jeg ikke har den lyst mere... Jeg har brugt virkelig lang tid på at mærke efter, hvad det er for en lyst, jeg har. Er jeg virkelig sulten eller 'keder min mund sig'. 

Det er en daglig øvelse, forud for alt (næsten), som jeg indtager. For jeg er virkelig slem til bare at kaste i hoved. Af kedsomhed eller af vane. Jeg har taget udgangspunkt i podcasten 'Detox din hjerne' og bogen 'Slut med forbudt'. Det betyder, at jeg ikke spiser efter nogen plan og der er heller ikke noget, som er forbudt.

... sådan skrev jeg i en kladde i slutningen af januar. Jeg fik bare aldrig udgivet den. Efterfølgende har jeg været svært dårlig til at mærke efter og har også spist en del mere usundt. Jeg har også løbet 3 gange om ugen og gået mindst 10.000 skridt hver dag. Så helt dårligt er det ikke.

Nu er det ferie lige om lidt - og der skal arbejdes med ikke bare at spise løs 'fordi det er ferie'. De er en fin balance at give lidt (mere) slip og samtidig ikke overspise. Og der skal selvfølgelig være plads til is, vin og grill-mad, selv om fornuften er med. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...