tirsdag den 22. juni 2021

Bog nr. 17 - Shuggie Bain

Det er en svær bog at læse. for den er så dyster og grim. Samtidig er den engelske tekst også meget svær pga. den skotske dialekt. 

Den er i kategori med 'This little life', grum og forfærdelig til tider, men også realistisk. Den er trist, men også nogle gange fyldt med en underlig form for kærlighed. Og nogle gange lidt for detaljeret og kører lidt i samme rille.

Sproget er som sagt meget svært i den engelske udgave, da den skotske accent driver af alle sætninger, undtagen dem Shuggie og hans mor udtaler. Det sagt, så er fortæller sproget ufattelig flot og metaforisk. 

Man bliver draget af historien. Til slut er man så demotiveret, at man godt ved, at Agnes ikke nogensinde vil blive tørlagt, men det der smerter mest er barnet Shuggies tanker og sætninger som: "why am I not enough for you?". 

Det er hårde sider at komme igennem, mens man er vidne til Shuggies abnorme loyalitet overfor hans mor. I en verden præget af alkoholisme, vold og fattigdom. Den fortjener en læsning og bestemt også alle dens priser.
Bogen er også oversat til dansk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...