fredag den 11. juni 2021

Det går mod nye tider (men også nye vaner)

Mit indlæg i Lokalavisen er online her... Det ligger i tråd med mit indlæg fra i går og handler om de mange gode ting, som Corona trods alt har bragt med sig. 
Endelig ser det ud til, at vi snart kan slippe corona og se frem mod en meget mere normal hverdag. Vaccineprogrammet er i fuld gang og sommeren er på vej.

Det har indtil nu været et langt og koldt forår med mange bump på vejen. Der har været nedlukninger og oplukninger forskelligt over hele Vestegnen. Vores kollektive omstillingsparathed har været afprøvet gang på gang. Vi har stået i timelange køer til test og skulle være klar til nye situationer næsten fra time til time. Det hele har været langt fra sjovt.

Personligt har jeg dog lært meget af hele perioden med corona. Meget om mig selv, om mine omgivelser og mine medmennesker.

Jeg har f.eks. aldrig været så meget udenfor, som under corona. Jeg har udforsket Vestegnen på kryds og tværs og fundet nye favoritsteder. Jeg har været uden for hver dag i denne periode. Og jeg har brugt hver en anledning til at komme ud og nyde naturen - også selv om det har været regnvejr. Tilmed har jeg vinterbadet flere gange i løbet af corona-nedlukningen. Her er jeg også flere gange blevet bekræftet i, at motion og natur gør noget godt for krop og sjæl - og at jeg bor på et virkelig fint sted, som har masser af mulighed for udfoldelse.

Jeg har også fundet ud af, at min familie ikke dør af at få take-away en gang om ugen. Især ikke når jeg dulmer min dårlige samvittighed under mottoet: »vi skal jo støtte de lokale«. Selv om jeg stadig holder meget af at lave mad, så har corona også været en kærkommen lejlighed til at smage forskellige former for take-away, som jeg ikke ville have valgt før.

Min tålmodighed og overbærenhed er mange gange blevet sat på prøve og jeg har måtte holde pause fra både sociale medier og fra nyhederne på tv. Jeg har virkelig anstrengt mig for at se tingene fra mit eget synspunkt og stå ved det. Samtidig har jeg prøvet at rumme andres meninger og holdninger til alt mellem himmel og jord (og de seneste restriktioner eller ophævelserne heraf). Det lykkes for det meste at være på egen banehalvdel og acceptere, at andre ikke er enige med mig (eller myndighederne).

Det sidste hårde stræk er nu i gang og vi skal stadig huske håndsprit og afstand - men det går mod en mere normal hverdag på Vestegnen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...