tirsdag den 10. december 2019

Juletraditioner - nye og gamle

I sidste uge var dette indlæg i Lokalavisen - det handler om jul og traditioner. Både dem vi har, dem der kommer til og dem, der falder væk.
Det er tid. Den tid på året, hvor julen står for døren. December er nok den måned på året, der er mest fyldt med traditioner. Nogle af dem tager vi med hjemmefra og fører videre i vores egne familier. Andre finder vi selv på eller bliver introduceret til hen ad vejen.

Flere af mine egne juletraditioner går mange år tilbage. De stammer primært fra min egen familie og min barndom. Men der er også andre, som er kommet til, fordi de har passet ind i familielivet. Der er nogle traditioner, som er blevet ændret eller tilpasset mit liv. Traditioner, som er opstået ud af det blå og ført videre til at blive en fast og tilbagevendende del af julemåneden. Derimod er der også traditioner, som har været med gennem flere år, som nu er faldet bort som tiden (og mine børns alder) har skiftet. Og så er der de helt specielle traditioner, som er helt som jeg husker dem i min egen barndom.

Som jeg husker det, har der altid været mange traditioner forbundet med december og jul på Vestegnen. Men der er også plads til nye. I mit lokalområde har jeg f.eks. spottet to helt nye tiltag for at mødes og fejre decembers indtog. Jeg håber, at de begge bliver en succes, så det bliver ført videre til næste år. For lige så mange forskellige mennesker, som vi er på Vestegnen, lige så mange traditioner kan man nok finde. Det kan f. eks. være at lave julepynt sammen, drikke en kop kaffe efter juleindkøb, bage småkager eller deltage i de samme traditionsrige julearrangementer.

Personligt så trevler jeg mange lokalaviser og internettet igennem for at finde de julearrangementer, som passer lige til mig. For udvalget er virkelig stort og varieret og jeg er vild med jul i lokalområdet. Da mine børn var små, var jeg yderst taknemmelig for, at der var et stort udvalg af juleudstillinger med masser af bevægelige nisser, rensdyr og kunstig sne. Vi har bla. fundet steder, hvor vi kunne løbe på skøjter. Vi har også hentet juletræ og lavet juledekorationer. Og spist en masse æbleskiver, ikke at forglemme.

Der findes rigtig mange gode juletraditioner på Vestegnen. Der er flere gode arrangementer og begivenheder rundt omkring i hele området. Mange er endda helt gratis. Det er bare at finde de ting, som passer bedst og som giver dig mulighed for at deltage - så kan vi alle få nye juletraditioner på Vestegnen.2 kommentarer:

  1. Dejligt I også er omgivet af gode arrangementer på Jeres kanter - jeg tænker at flette et indlæg sammen med anbefalinger til de lokale heroppe, for hold op, jeg er også stødt på mange gode i år - nye som gamle :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er så skønt, når ens område udvikler sig! Kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...