mandag den 9. april 2018

Ny middagsret

Det kan nogle gange være lidt svært at finde på nye retter herhjemme. Især fordi det ofte er en variant over noget, vi har fået før. Men i fredags fik vi en helt ny ret. Og jeg synes, den minder lidt om en ret fra min barndom. Noget med koteletter og karry og flødeskum.
Mine koteletter i fad tager udgangspunkt i denne opskrift. Jeg valgte dog at supplere og ændre lidt på ingredienserne. Her kommer min variant af koteletter i karry.

Ingredienser:
 • 6 nakkekoteletter 
 • Salt og peber og karry
 • 1 spsk smør
 • 1 stort løg – skåret i smalle både
 • 3 fed hvidløg – presset
 • ½ l. piskefløde
 • 1 hønsebouillonterning – smuldret
 • 1 mango – skåret i tern
 • ½ ananas - skåret i tern
 • 1 rød peberfrugt – skåret i små tern
 • En håndfuld cherrytomater - skåret i tern
Sådan gør du:
Krydr koteletterne med stærk karry, salt og peber. Brun dem i smør på en pande. Læg dem i et ildfast fad. Svits løg og hvidløg i lidt ekstra karry, afhængig af hvor stærk din ret skal være. Tilsæt ananas, mango, peberfrugt og tomat. Vend et par minutter på panden og tilsæt bouillonterning og fløde. Smag til. Kog et par minutter og hæld fyldet over koteletterne i fadet. Sæt fadet i en forvarmet ovn, 200 gr. i ca. 25 minutter. 

Jeg serverede retten med ris og broccoli til. 4 kommentarer:

 1. Det lyder lækkert, dejligt med ny inspiration til middagsmaden 👍🏻

  SvarSlet
  Svar
  1. @Christina - det smagte virkelig godt også :-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg bliver jo helt sulten 🙂 Og jeg har lige spist 😏

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jeg kender følelsen ;-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...