mandag den 19. marts 2012

Nye livretter?

I 2012 har jeg bestemt, at ungerne og jeg skulle prøve mindst én ny opskrift hver uge. Lidt for ikke at køre rundt i de samme retter (som jeg var træt af) og lidt for at udfordre deres smagsløg.

Der blev enighed om, at hver ny ret skulle bedømmes på en skala fra 1-5, hvor 5 er helt super og 1 så er en ret, man ikke brød sig om. På den måde skulle vi gerne ende op med nogle retter, der kan blive nye livretter.

Det går meget godt indtil videre. Det kræver lidt planlægning. Jeg laver mad-plan til ugen og sørger for at få trevlet kogebøger og opskriftsamlinger igennem.

Vi har i nogle uger fået 2 nye retter og der er med nysgerrighed blevet set frem til og smagt på en masse nye ting.

Andre retter har været variationer over noget vi kendte i forvejen, f.eks. en ny opskrift på kødboller i tomatsovs - den opskrift vi prøvede var med hakket kylling og hvidløg i stedet for de sædvanlige med hakket oksekød og basilikum.

Der har fundet sig ingredienser så som citrongræs og fiskesovs i vores køkken og børnene har generelt været meget mere modtagelige overfor det nye, nu da det ikke foregik med et krav ved bordet om at skulle prøve at smage.

Samtidig har pointsystemet sikret, at der er blevet smagt på retten et par gange, for ellers har man jo ikke noget grundlag for at give point.  

Så alt i alt en god succeshistorie :-)

1 kommentar:

  1. Supersmart dér... :) jeg laver også altid de samme 10 ting.. (eller max 10 er det vidst.. fnis)

    Hov... tillykke med forleden foresten..!!

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...