søndag den 4. marts 2018

Er det snart forår?

Ja, det troede jeg nok, det ville være. Dengang jeg skrev dette indlæg til ugens lokalavis. I stedet har det sneet en del her i denne weekend. Ak ja, sådan kan det gå...
Lige om lidt... ja, den er god nok. Lige om lidt så er det forår. Vi er i hvert fald på vej derhen af. Også på Vestegnen. Til der hvor solen varmer lige lidt ekstra og de mange forårsblomster skyder op af jorden. Jeg er vild med denne årstid og jeg sukker allerede så småt efter lidt farver i blomsterbedene, hvor jeg bor. Der er forår på vej, men det kan godt nogle gange tage lidt tid. Så kommer min manglende tålmodighed lidt på prøve. For jeg ved jo også, at hele området bliver fyldt med lidt mere liv, jo mere lyset vinder frem.

Der kommer flere cyklister på vejene og løberne begynder at stige i antal. Selv løber jeg ikke for tiden. Det er som om motivationen ikke rigtig er der. Til gengæld så har jeg et ønske om at begynde at gå tur i lokalområdet. Lidt old-school måske, men ikke desto mindre stadig en god måde at få rørt sig lidt på. Når nu det ikke skal være de der løbeture mere.

Der er fantastisk mange tiltag til at hjælpe os, de lidt dovne op af sofaen. Mange af dem er endda gratis eller ret billige. Og en tur i skoven er jo godt for både krop og sjæl. Foråret er måske også der, hvor vi lige kan få kigget på haven og set om vores krokus er på vej op igennem vintermulden.

En af de andre glæder ved foråret er, at så kommer badebroerne på stranden ud igen. Jeg har i efteråret forsøgt at bade, trods det bare blev koldere og koldere. Til sidst blev badebroen taget ned og så gav jeg op. Når broen kommer op igen, så skal de ugentlige badeture genoptages. Så må vi se, om vandet stadig er koldt. Heldigvis går det jo mod varmere tider, så det skal nok blive godt.


Også forskellige fællesskaber trives og skyder frem, når foråret kommer. Det kan være, at du bare er ude og lufte din hund. Eller du mødes et par, der spadserer en aftentur. Man møder bare flere mennesker ude om foråret end i vinterkulden og mørket. Det giver en god fornemmelse i maven og et smil på læben. Det er som om, at vi alle vågner lidt, når blomsterne også vågner. Vi gør os klar til forår med en smittende glæde. Jeg synes altid, at glæden over forårets kommen er at spore hos os alle på Vestegnen.


4 kommentarer:

  1. Vi meldte også 0 og endda hele een plusgrad idag i Aalborg, efter 1,5 uge med ned til -8 om natten og med en kuldeindex på -16 pga vind i dagtimerne. Mega dejligt! Så cykelisten her, byder også foråret meget velkommen ����!

    - A

    SvarSlet
    Svar
    1. @A - vi har haft nyt snevejr i dag. Så nu ligger der igen flere centimeter. Suk... kh. Birgitte

      Slet
  2. Jep, lige om lidt bliver det forår! Det er en aftale :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Fruen - top! Og gerne hurtigst muligt. Kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...