onsdag den 5. juli 2017

Min mormor

Min mormor var én af de bedste til at lave mad. Til at sy. Til at forkæle sine børnebørn (og oldebørn). Til at slikke sol på en solseng i haven. Til at trøste og drage omsorg. Til at rumme.

I går var et smukt farvel til en mormor, som egentlig kun dukkede op sporadisk igennem de seneste år. Demensen tog hende væk, før hendes krop sagde stop. Hendes død og begravelse var dog stille og rolig (helt modsat min morfars). Et godt farvel til en fantastisk kvinde.

Jeg tænker ofte, at min mormor var verdensmester i de små ting, som betyder det helt store. Når hun f.eks. lavede hjerter i flødesovs til min bror og jeg hver december, fordi vi elskede det. Når hun redte op i et af værelserne med verdens blødeste sengetøj, hvis jeg havde brug for det. Når hun lod os børn plaske i karbadet, så hele badeværelset flød med vand, uden at blive sur. Når hun sørgede for, at vi følte os elsket. 

Livet går stille videre uden hende, men hun vil altid være i mit hjerte - og altid være en del af mig.


12 kommentarer:

 1. Sikke en skøn mormor og sikke et dejligt indlæg, Birgitte! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - tusind tak :-) kh. Birgitte

   Slet
 2. Hun lød fantastisk.kram Rikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - det var hun også :-) kh. Birgitte

   Slet
 3. En meget smuk og rørende hyldest til din dejlige mormor. Sikke en masse kærlighed. Er forelsket i din sætning: "min mormor var verdensmester i de små ting, som betyder det helt store". Den siger bare alt om hende som menneske.

  SvarSlet
  Svar
  1. @KS - Tusind tak. Jeg synes også selv, det blev et fint indlæg. Du ved, balancen mellem privat og hvad man skal dele. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Så fint innlegg om din mormor. Min mormor var død før jeg ble født, men nå er jeg mormor til to småjenter selv og det er en stor gave. Jeg håper jeg kan være for dem som din mormor var for deg.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Ingrid - jeg tror bestemt, at dine jenter vil se dig som en fantastisk mormor. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Smukt indlæg, din mormor lyder til at have været en helt fantastisk mormor <3
  kærligst RIkke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - det var hun helt bestemt. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...