søndag den 23. april 2017

Det var ikke så godt...

Jeg har hele denne weekend været i tvivl, om dette indlæg skulle udgives. Fordi det er meget personligt. Egentlig så er det måske for meget. Nu bliver det alligevel udgivet. Så må vi se, om de andre indlæg jeg har skrevet undervejs skal afsted også...
-----------------------------------------------------------------

Det var torsdag morgen, d. 23. marts. Jeg fik et opkald fra lægen med besked om, at det modermærke, jeg havde fået fjernet, indeholdt kræft. Modermærkekræft i tidligt stadie. 

Jeg var mildt sagt chokeret. Alle læger havde sagt til mig, at det var ingenting. Og med et slag så var jeg pludselig kræftramt. Det var en lidt hård pille at sluge den dag.
Dagen efter beskeden er der en meget sigende kalender-tegning fra Maren.
Plus denne artikel i Politiken, som jeg læser op til flere gange.

Jeg har skrevet en del kladder med indlæg undervejs. De kommer under etiketten 'sygdom'. Jeg er meget i tvivl, om de indlæg skal udgives. De er meget personlige. Måske gider mine læsere heller ikke at jeg vader rundt i emnet? På den anden side så handler bloggen jo om mit liv. Og dette er mit liv lige nu. Så det første indlæg er her. For jeg ønsker ikke, at kræft skal være et tabu. 

Jeg er i fredags blevet opereret igen, plus jeg har fået fjernet et andet modermærke (skønhedsplet) på maven. Det gik så fint, selv om det gjorde ondt. Jeg er sygemeldt pt. og skal holde mig i ro. Jeg er desuden helbredt efter operationen i lægelig forstand. Dvs. ikke mere kræft. Jeg får svar på prøverne om ca. 3 uger.

34 kommentarer:

 1. Oj Birgitte! Jeg synes det er godt at du fortæller det, men ja sikke et chok du må have fået ❤❤❤
  Jeg forstår ikke helt det med ikke mere kræft, men du afventer svar på prøverne?
  Kæmpe knus Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbet 🙏🏼 Ja jeg kan godt se, det blev lidt forvirrende til sidst. Men det er svar på om den ekstra de fjernede er helt uden noget eller om der er kræft i den også 😔 Knus og tak for din søde kommentar

   Slet
 2. Sender dig de allerkærligste tanker!! ❤️❤️Sikke et chok du må ha' fået! Jeg tænker, at du skal lægge der på bloggen som DU har LYST til (det er din blog, og så kan de læsere der evt. ikke har lyst til at læse de indlæg smutte et andet sted hen imens. Mon ikke de kommer tilbage? Det tror jeg!) - for min egen part vil jeg rigtig gerne høre om det. Nu er jeg ikke specielt meget fan af gode råd, men jeg tillader mig alligevel at kaste et over bord her: Hvis jeg var dig, ville jeg overveje hvad der var privat og hvad der er personligt. 'Personligt' kan man jo dele ud af efter temperament, mens jeg ville holde det private for mig selv. Okay, nu kaster jeg så lige op over mig selv. Bvaddddrrrrr....!
  Men altså: Kæmpe kram fra mig! ❤️❤️❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Maude ❤️ For kommentar og råd. Jeg forstår godt hvad du mener 😉 Så ingen grund til at kaste op. Kram Birgitte

   Slet
 3. Sikke en spand lort at få i hovedet - kan godt forstå det lige skal fordøjes, inden du skriver om det. Hvorvidt du vil dele mere, er helt op til dig selv og din privatatmosfære, men jeg vil læse med, hvis du gør. Det er jo en del af dig, og jeg tror, mange har svært ved at forholde sig til sygdommen, da der ikke tales som meget om den, med mindre den er synlig.
  Hold hovedet højt og stort knus herfra, Susanne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar Susanne. Jeg tror, du har meget ret mht synlighed og sygdom. Jeg har også haft tanker om jeg overhoved fortjente "stor storhej", når nu det kun var en ekstra operation jeg skulle have. Kram Birgitte

   Slet
  2. Nej du må på ingen måde negligere det, du har været igennem!
   Det er i sig selv slem nok. Og når man så ikke kan se det - jeg tænker på tabt hår og måske et vægttab, så er sygdommen jo usynlig. Men det gør jo ikke, at det ikke er noget lort. Folk har bare sværere ved at forholde sig til det, for man (du) ser jo ikke nødvendigvis syg ud. Men det er du jo - eller har været, og så er det helt okay med en masse stor storhej!!
   Knus Susanne

   Slet
  3. Tusind tak igen for opbakning Susanne. Du rammer plet med din kommentar :-) knus Birgitte

   Slet
 4. Åh nej. Mange varme tanker til dig. Jeg vil gerne læse dine indlæg, men vil ud fra egne erfaringer anbefale, at du hellere deler for lidt end for meget. Det kan godt gøre ondt, når ens svære indlæg bliver de mest læste.

  Jeg krydser fingre for et beroligende svar om 3 uger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar Emilie. Den er rigtig brugbar mht bloggen. Jeg har dog mest skrevet noget undervejs om de tanker man kan få i sådan en ventetid. Jeg vil dog helt klart lige kigge dem igennem med din anbefaling som rettesnor. Kh Birgitte

   Slet
 5. Jeg krydser fingre for, at det er enden på den sag - for puh, man bliver da helt utvivlsomt både bange og forskrækket (: God bedring Birgitte.

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære A - jeg håber også, det er slut nu ;-) er en piv til det med operation. Og tak for din søde kommentar. Kh. Birgitte

   Slet
 6. Kære Birgitte, jeg håber virkeligt, at du får et godt svar på den sidste prøve. Det må være noget af en rutchetur, når man nu ikke tror der er noget fra alle sider.
  Kram Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rikke - tusind tak. Ja det er lidt op og ned med det hele for tiden. Kan jo ikke stoppe dårlige tanker, selv om man prøver ;-) kram Birgitte

   Slet
 7. Sikke en besked at få, håber der intet er i det de nu har fjernet. Trods alt godt at der ikke er mere at se ved det første.
  godbedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Min Servicehund - tak for din søde kommentar. Kh. Birgitte

   Slet
 8. Det er jeg ked af at høre, Birgitte. Glad for det er fjernet nu. Sender tanker herfra og skriv endelig om det. Det er dejligt du deler eller det synes jeg. Op til dig, hvad du vil dele og hvor din grænse går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette. Tusind tak for din søde kommentar. Jeg tror, jeg vil dele lidt mere af de tanker jeg har haft undervejs. Kh. Birgitte

   Slet
 9. Kære B. Sikke en omgang og godt, at du er så langt i forløbet - det er uanset hvad altid en forskrækkelse når kræft på den ene eller anden måde bliver nævnt - det sidder vist i os alle. Derfor synes jeg personligt også at det er rigtig fint at dele de tanker man har herom - også herinde. Det er jo din personlige (og som skøreliv siger - ikke private) blog, så selvfølgelig er der også plads til sådanne emner. Det er jo en del af livet om man vil det eller ej. Store kram og tanker herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorte - tusind tak for din søde kommentar. Jeg har tænkt over det og vil gerne dele et par indlæg, jeg har skrevet undervejs. Vil dog gerne undgå en lang stime af sygdom på bloggen ;-) så det finder jeg ud af undervejs. Kram Birgitte

   Slet
 10. Puuuhhha, sikke en forskrækkelse. Hvor er jeg glad for at høre, at det hele er blevet fjernet. Godt, at det blev opdaget! Tanker herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Øglemor - ja, det er heldigt at det lige kom til at ske. Lægerne var ellers sådan 'det er nok ikke noget' hele vejen. Tak for din søde kommentar. Kh. Birgitte

   Slet
 11. Uff! Ikke så rart pludselig at blive konfronteret med. Men skynd dig nu at rose dig selv for at have været opmærksom og ansvarlig, så det hele kunne tages i opløbet og formentlig er helt overstået nu :-)
  Dejligt, at du deler, så der kommer (endnu mere) fokus på, hvor vigtigt det er med rettidig omhu, når vi skal passe på os selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frue - tak for din søde kommentar. Jeg synes ellers jeg har været lidt for længe om det, for opdagede allerede efter sommerferien, at mærket var vokset lidt. Men altså, nu burde det være overstået. Kh. Birgitte

   Slet
 12. Åh nej da, sikke en forskrækkelse, håber det bedste og sender dig mange tanker. Krydser fingre for dig, Birgitte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Christina - det går stille og roligt fremad. Kh. Birgitte

   Slet
 13. Øv en forskrækkelse :( Jeg går selv og venter på at skal til hudlægen for at få tjekket flere modermærker, og den ventetid er simpelthen den værste :( Men hvor er det godt at det er blevet opdaget og det er fjernet. Jeg synes det er fedt du deler det, fordi jeg bla. selv går og tumler med det, som kan ende ud i det samme. Så hører gerne mere om det :) Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rijah - uh, nu håber jeg ikke du bliver mere forskrækket med min historie. Oftest er der jo ingenting i de modermærker - og de fleste gange er det som hos mig bare i tidligt stadie og kan nemt fjernes. Håber du får en god besked. Kram Birgitte

   Slet
 14. Hvor er det godt alt er fjernet. Og godt det blev opdaget så tidligt!! Og manner det må Gi en følelse af mavepuster, hjertebanken og alt muligt andet. Kæmpe kæmpe kram ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære S - tusind tak for din kommentar. Ja, det var godt det ikke var værre. Når nu det åbenbart skulle være. Kram tilbage

   Slet
 15. Birgitte, hvor er jeg dog ked af at høre det! Jeg håber du kommer godt igennem forløbet, og at det går hurtigt. Mange kram og tanker herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Pia - jeg er i proces, som det så smukt hedder ;-) jeg er hjemme og skal 'hele', men snart på toppen igen. Kram Birgitte

   Slet
 16. Kære Birgitte, jeg har grundet nogle tekniske udfordringer haft travlt med min egen blog den sidste tid og har derfor ikke læst dette før nu. Jeg kan godt forstå, beskeden kom som en chok. Bare ordet 'kræft', får nok de fleste af os til at føle en knud i maven. Jeg har ikke læst de efterfølgende inlæg på din blog, måske er der godt nyt at hente? Stort knus fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Malin. Efter operationen er jeg sådan set rask. Venter på et svar for mærket på maven, men ellers skal jeg bare hele op og sørge for, at tage den med ro. Det er svært ;-) knus Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...